Proef verlichting Eikelaar

Begin september zijn we van start met een proef voor verlichting van het fiets-/voetpad op de Eikelaar. In het kader van duurzaamheid, milieuvriendelijkheid en energiebesparing passen we LED-verlichting toe die reageert op voetgangers en fietsers.

>>> Vul de enquête in laat weten wat je ervan vindt.
(Invullen kan tot 1 maart 2019)

De uitkomsten gebruiken we voor ons nieuwe beleid en om te beoordelen of we dit op meerdere locaties kunnen toepassen. Alvast bedankt voor je tijd!

Slimme straatverlichting

Door bewegingssensoren, “weet” de straatverlichting automatisch of er meer of minder licht nodig is. Als er iemand voorbij wandelt of fietst, gaat het licht harder branden en het licht dimt als er niemand op straat is. Alle verlichting blijft aan, maar in een lagere, energiezuinige stand. Dit zorgt voor een enorme energiebesparing en geeft tegelijkertijd een veiligheidsgevoel. Ook is de omgeving leefbaarder voor mens en dier omdat er ’s nachts minder onnodige lichthinder is.

Energie besparen

De gemeente Asten wil de openbare ruimte duurzaam en veilig verlichten daarom verlichten we fiets– en voetpaden in Asten alleen als deze deel uitmaken van een doorgaande route. Als gemeente hebben we onze verantwoordelijkheid om te voldoen aan de landelijke energiedoelstellingen. Dit betekent dat we in 2020 20% en in 2030 50% energie moeten hebben bespaard t.o.v. 2013.