• Home
  • Nieuws
  • Aantrekkelijke subsidie op groen dak en afkoppelen

Aantrekkelijke subsidie op groen dak en afkoppelen

Om Asten weerbaar te maken tegen water zijn we als gemeente continu bezig. Maar jij kunt ook bijdragen aan klimaatbestendigheid. Hiervoor hebben we aantrekkelijke subsidies beschikbaar. Zo help je mee aan Onweerstaanbaar Asten!

Wil je meer vogels, vlinders en insecten in je tuin? 

Denk eens aan een groen dak! Een groen dak is een dak met planten (vegetatie) erop. De vegetatie bestaat meestal uit mossen, vetplanten (sedum), kruiden en/of grassen. Door het aanleggen van een groen dak stroomt er minder hemelwater het riool in. Bovendien werkt het verkoelend in de zomer en vergroot het de biodiversiteit in je tuin. 

Zaag je regenpijp door!

Laat schoon regenwater niet zomaar verdwijnen in het riool en koppel je regenpijp af. Door de regenpijp door te zagen en een aftakking te maken voorkom je wateroverlast bij jou of bij anderen wanneer er hevige regenbuien zijn. De hoeveelheid water kan dan beter worden afgevoerd en voorkomt zo dat het via afvoerputjes of je toilet weer omhoog komt. Je kunt het regenwater opslaan in een ton, laten uitstromen in jouw tuin of ondergronds verwerken. Zo bespaar je ook nog eens water uit de kraan bij het sproeien in droge periodes!

Aantrekkelijke subsidies

De gemeente Asten heeft aantrekkelijke subsidies voor het aanleggen van een groen dak of het afkoppelen van hemelwater. Ook het Waterschap Aa en Maas heeft een speciale subsidieregeling. Deze kun je zelfs combineren met de subsidie van de gemeente. Zo wordt meehelpen aan klimaatbestendigheid wel heel gemakkelijk! Wil je meer weten over het aanvragen en de voorwaarden, kijk dan op Afkoppelen hemelwater en groene daken - Gemeente Asten en Subsidie klimaatbestendige maatregelen - Waterschap Aa en Maas