Bericht van de nieuwe burgemeester

Burgemeester Van Extel-Van Katwijk

Beste inwoners van de gemeente Asten,

Vandaag, 21 januari 2021, is mijn eerste werkdag als nieuwe burgemeester van de gemeente Asten. Ik heb de laatste weken lang naar deze dag toegeleefd. Door mijn werk als wethouder in Gemert - Bakel leefde ik sinds mijn benoeming in 2 werelden. Met één been stond ik nog in Gemert – Bakel voor mijn dagelijkse werk en met mijn andere been al in Asten, om me voor te bereiden op mijn burgemeesterschap.

Afgelopen week heb ik, geheel coronaproof, afscheid genomen van mijn collega’s en het personeel van de gemeente Gemert-Bakel. Nu ik als wethouder in Gemert – Bakel ben gestopt, kan ik mij voor de volle 100% op de gemeente Asten gaan richten.
Afgelopen vrijdag was het afscheid van Hubert Vos. Hij had een ander afscheid verdiend maar dit was gezien de omstandigheden natuurlijk niet mogelijk. Hubert Vos werd getypeerd als een burgemeester die herkenbaar dichtbij was. Hubert, bedankt voor jouw jarenlange inzet als burgemeester van Asten.

Mijn start in Asten is natuurlijk anders dan je verwacht. Een installatie in een bijzondere raadsvergadering en beëdiging door de Commissaris van de Koning is op dit moment niet mogelijk. Ook de gebruikelijke kennismakingsreceptie met organisaties, verenigingen en inwoners komt te vervallen. Deze zullen op een later moment gaan plaatsvinden.
Voor mijn functioneren als burgemeester heeft dat geen consequenties maar het voelt natuurlijk wel als het starten met een achterstand. 

Mijn intentie is om toch zo snel mogelijk kennis te maken met de inwoners, organisaties, bedrijven en verenigingen in Asten, Heusden en Ommel. Het is daarbij echter steeds kijken wat binnen de geldende regels überhaupt mogelijk is. Maar met wat creativiteit en alle digitale technieken moet dat toch wel gaan lukken. Ik kijk daar in ieder geval erg naar uit.

Gelukkig bieden de sociale media deels uitkomst. Ik kan toch laten zien waar ik mee bezig ben en met u als volger in contact treden. U kunt mij volgen op Instagram, twitter en facebook. 

Het virus is helaas niet voorspelbaar, maar het vaccinatieprogramma in combinatie met een goede naleving van de maatregelen bieden wel een hoopvol en reëel perspectief voor 2021. Samen overwinnen wij de coronacrisis!

Ik hoop u snel te ontmoeten en sluit af met de woorden; Blijf gezond, houd je aan de regels en let op elkaar!

Burgemeester A. (Anke) Van Extel- Van Katwijk.