Iedereen doet mee

Praat mee over een inclusiever en toegankelijker Asten.

De gemeente Asten wil dat iedereen mee kan doen, ook mensen met een beperking of chronische ziekte. Daarom maakt de gemeente samen met inwoners een plan voor meer inclusie en toegankelijkheid.   

Iedereen moet mee kunnen doen in onze samenleving, zo vindt de gemeente Asten. Ook mensen met een beperking of chronische ziekte. In 2016 heeft Nederland besloten dat we ons willen houden aan het VN-verdrag Handicap, dat gaat over de rechten van mensen met een beperking. Om dit uit te voeren komt er een plan om Asten, Heusden en Ommel inclusiever en toegankelijker te maken. 
De gemeente kan dit niet alleen, maar schakelt de hulp in van inwoners die zelf een beperking hebben. Want zij zijn de ervaringsdeskundigen. 

Bijeenkomst 

Op woensdag 25 januari 2023 van 16.00–18.00 uur organiseert de gemeente een bijeenkomst over inclusie. Wethouder Janine Spoor krijgt een rondleiding door het centrum van Asten. Astenaren met een beperking vertellen haar tegen welke drempels ze aanlopen en welke plekken juist goed bereikbaar voor ze zijn. Daarna is er een gesprek over inclusie tussen de gemeente en ervaringsdeskundige inwoners. Er komt ook een inwoner van Helmond langs, die vertelt hoe ze daar werken aan inclusie. 

Meepraten? 

Mensen die zelf een beperking of chronische ziekte hebben en mee willen denken met de gemeente, kunnen zich opgeven. Het is mogelijk om bij alle twee de delen aan te sluiten. Dus meegaan met de rondwandeling én de bijeenkomst naderhand. Of alleen aan te schuiven bij de bijeenkomst. Voor aanmelden en meer informatie hierover, check de webpagina inclusie.