• Home
  • Nieuws
  • Nieuwe tegemoetkoming energiekosten hogere inkomens

Nieuwe tegemoetkoming energiekosten hogere inkomens

Er komt een nieuwe maatwerkregeling voor de inwoners van de Peel met een inkomen boven 120% van het netto sociaal minimum. De gemeenten Asten, Deurne, Gemert-Bakel, Laarbeek en Someren bereiden dit nu samen voor. 
De maatwerkregeling is een aanvulling op de landelijke regeling eenmalige energietoeslag. Aanvragen kan waarschijnlijk vanaf 1 januari 2023.

De Peelgemeenten willen de gezinnen met een hoger inkomen helpen met een tegemoetkoming op maat. De nieuwe regeling is bedoeld voor huishoudens die niet rond kunnen komen vanwege de hoge energierekening, maar die door een te hoog inkomen geen recht hebben op de landelijke regeling. 

Meer informatie

De gemeenten maken binnenkort via een persbericht en op de sociale media bekend vanaf welk moment u de maatwerkregeling kunt aanvragen en wat de voorwaarden zijn. Houd dus deze kanalen in de gaten als u hierover meer wilt weten. 

Geldzorgen? Blijf er niet mee lopen!

Aanvragen is nu nog niet mogelijk.  Gezinnen of inwoners die moeite hebben met rondkomen en hulp daarbij willen, kunnen zich melden bij het Sociaal Team Asten, Centrum de Beiaard, Pastoor de Kleijnhof 21, 5721 CR Asten, bereikbaar via (0493) 671 234 of sociaalteam@asten.nl Kijk ook eens op de website van het Sociaal Team Asten voor meer informatie.

Eenmalige energietoeslag lagere inkomens

Het kabinet heeft bekendgemaakt dat er over 2023 opnieuw een eenmalige energietoeslag komt voor de inwoners met een laag inkomen. De landelijke voorwaarden voor de uitbetaling zijn nog niet bekendgemaakt. De gemeenten Asten, Deurne, Gemert-Bakel, Laarbeek en Someren wachten de publicatie van de landelijke regels af.  Dit betekent dat u pas in 2023 de eenmalige energietoeslag kunt aanvragen. Ook informatie over een eventuele automatische betaling volgt waarschijnlijk pas in 2023. 

Nog even geduld

Het heeft geen zin om op om dit moment hierover te bellen met de gemeente. Het advies is om de lokale berichten in de pers en sociale media goed in de gaten te houden. Op het moment dat er meer bekend is over de uitbetaling in 2023, verspreiden gemeenten de informatie via deze kanalen.