• Home
  • Nieuws
  • Blog 1 - Een inkijkje in het werkleven van de burgemeester

Blog 1 - Een inkijkje in het werkleven van de burgemeester

Beste lezer,

Welkom bij mijn eerste blog. Vanaf nu zal ik iedere maand in Peelbelang (en op deze website) mijn ervaringen als burgemeester van Asten met u delen. Hiermee wil ik een inkijkje geven in mijn werk als burgemeester en vertellen wat mij zoal bezig houdt en opvalt. 

 
Precies deze week heb ik mijn “100 dagen mijlpaal” bereikt. Nu had ik mij deze 100 dagen wel iets anders voorgesteld, maar zoals ik de hele tijd zeg, “tis zoals het is”.

 
In deze beginperiode heb ik toch al met heel veel organisaties, verenigingen en instanties via beeldbellen kennis gemaakt. Zodra de coronamaatregelen worden opgeheven, kan ik mezelf meer buiten het gemeentehuis laten zien en bezoeken afleggen. Verder heb ik ook gesproken met de organisatoren van grote evenementen in Asten en ik ben zeer enthousiast geworden wat er normaliter allemaal georganiseerd wordt in de drie kernen. Helaas zal dat dit jaar nog beperkt zijn maar ik heb er alle vertrouwen in dat de wereld er in 2022 weer helemaal anders uitziet. 
 

Op deze manier probeer ik binnen de mogelijkheden Asten, Heusden en Ommel te leren kennen. Samen met mijn gezin heb ik ook al uitstapjes gemaakt in Asten zodat zij Asten en het mooie buitengebied ook beter leren kennen. 
 

Ik heb mooie gesprekken gehad met echtparen die 50 jaar of zelfs 60 jaar getrouwd zijn, aan de telefoon of via beeldbellen. En samen met wethouder Spoor heb ik de kinderraad van de Voordeldonk mogen ontvangen met al hun geweldige ideeën. 
 

Afgelopen maandag heb ik 4 inwoners mogen verblijden met een koninklijke onderscheiding. Persoonlijk vind ik dat ontzettend mooi en dankbaar dat ik dit mag doen. 
Corona is wel het meest gehoorde woord het afgelopen jaar en helaas kan dit ook niet ontbreken in mijn verhaal. Als burgemeester wil ik zeggen dat ik trots ben op onze inwoners. Het overgrote deel van onze inwoners houdt zich keurig aan de regels en dat is een groot compliment waard. Ik weet dat het lastig is maar met de komende versoepelingen en het komende perspectief wat geboden worden, hoop ik dat we het nog even vol kunnen houden. Zodat we over een tijdje weer terug kunnen naar ons “normale” leven.
 

Ik ben trouwens actief op diverse social media en ik moet zeggen dat u mij ook al weet te vinden. Vele inwoners van onze gemeente volgen mij en leren mij dus zo ook steeds een beetje meer kennen. Ik kan niet wachten om Asten in al zijn levendigheid live te gaan ontdekken. Daar heb ik echt zin in!

U kunt me online hier vinden:
Facebook
Instagram
Twitter
LinkedIn
 

Met vriendelijke groet, 

Anke van Extel – Van Katwijk
Burgemeester