• Home
  • Nieuws
  • Voor inwoners met een laag inkomen:  Collectieve aanvullende zorgverzekering 

Voor inwoners met een laag inkomen:  Collectieve aanvullende zorgverzekering 

Hebt u een laag inkomen? Dan kunt u gebruik maken van de gemeentelijke, collectieve verzekering.

Iedereen die in Nederland woont, is verplicht om een basis zorgverzekering te hebben. Hebt u een laag inkomen? Dan kunt u gebruik maken van de gemeentelijke collectieve aanvullende verzekering (CAV). Deze verzekering bij zorgverzekeraar CZ kan voordelig zijn door:
•    de uitgebreide dekking.
•    dat er geen medische selectie is.
•    de collectiviteitskorting, omdat de gemeente bijdraagt aan de premie.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de premie en vergoedingen van de aanvullende verzekering? Kijk dan op de website GezondVerzekerd.nl. Daarop vindt u ook een keuzehulp. Met vragen over de zorgverzekering kunt u terecht bij de CZ via tel. 088-5557777.

Aanvragen 

Wilt u uw zorgverzekering veranderen en overstappen naar de collectieve aanvullende zorgverzekering van CZ? Geef u dan op vóór 31 december 2022 via de website GezondVerzekerd.nl. Aanmelden is eenvoudig. U moet wel uw netto-inkomen opgeven, dus hou een loonstrookje van deze of vorige maand bij de hand. 

Heb je hulp nodig bij het aanvragen? 

Dan kan het Sociaal Team Asten u daarbij helpen. Neem gerust contact op via telefoon (0493) 671 234 of e-mail sociaalteam@asten.nl.  
Het Sociaal Team kan u ook helpen wanneer u vragen hebt over andere regelingen voor mensen met een laag inkomen, over hulp bij rondkomen met geld of bij betalingsachterstanden.