Afval of grondstof? Breng reststromen gratis in kaart

Geplaatst op donderdag 15 augustus 2019
logo Innovatiehuis

Papier van landbouwmateriaal, veevoer van wortelschraapsel of je bedrijf verwarmen met de restwarmte van de buurman. Futuristische voorbeelden? Helemaal niet. Sterker nog, het kan al! De komende jaren wordt door de overheid vol ingezet op een circulaire economie, waarin afval wordt gezien als grondstof. Benieuwd hoe jij als (agrarisch) ondernemer je reststromen slim kunt hergebruiken? Schrijf je dan in voor de gratis Materialenscan, aangeboden door Innovatiehuis de Peel.

Reststromen hergebruiken is niet alleen vanuit duurzaamheidsaspect een slimme zet, het levert je financieel gezien ook wat op. Zo bespaar je bijvoorbeeld op de afvoer van restproducten. Maar er is nog een reden om serieus naar je reststromen te kijken.
De druk van de maatschappij op bedrijven om duurzaam te ondernemen en iets met hun afval te doen, wordt namelijk steeds groter. Voordat je als bedrijf je reststromen kunt inzetten, heb je eerst inzicht nodig in welke reststromen er zijn. En er is meer mogelijk dan je denkt!

Gratis platform

Het gratis platform InduSym wil bedrijven helpen bij de transitie naar een circulaire economie. Via het reststromenplatform kunnen bedrijven reststromen inzetten of gebruiken. Wie hier gebruik van wil maken, neemt een kijkje op de website van InduSym.

 

Scan

Voordat je als bedrijf je reststromen kunt inzetten, heb je eerst inzicht nodig in welke reststromen er zijn. Om dat in kaart te brengen, biedt Innovatiehuis de Peel een gratis Materialenscan aan. Deze is bedoeld voor de volgende sectoren: de melkveehouderij, de varkenshouderij, de pluimveehouderij, de vollegrondteelt en de glastuinbouw.

Interesse?

Vraag de Materialenscan aan via een e-mail aan het innovatiehuis.