Blog 3: Burgemeesterspraat - Een kijkje in het werkende leven van de burgemeester

Geplaatst op donderdag 1 juli 2021

Burgemeester Anke Van Extel- Van Katwijk schrijft in deze rubriek regelmatig over haar ervaringen, bevindingen en ontmoetingen die zij heeft vanuit haar burgemeestersfunctie. 
 

Wat fijn dat de coronabesmettingscijfers zo laag zijn. Afgelopen maanden is het razendsnel gegaan met de versoepelingen. Het is fijn dat je weer (bijna) ongedwongen kunt afspreken met familie en vrienden, een terrasje pikken, een voorstelling bezoeken (natuurlijk nog wel op 1,5 meter). Allemaal zaken die we zo gemist hebben. En dan is het toch wel een teleurstelling dat ONS Oranje helaas verloren heeft. Wat hadden we met z’n allen uitgekeken naar een Oranjefeest. Ik kan me de overwinning in 1988 als 10-jarig meisje nog goed herinneren, wat een groots volksfeest. Maar gelukkig zijn er ook andere sporten waar we de komende zomer van kunnen genieten.
De versoepelingen hebben er ook voor gezorgd dat ik weer op bezoek mag gaan bij de echtparen vanaf 50 jaar getrouwd. Men realiseert zich dat ze echt dankbaar mogen zijn om samen deze mijlpaal te halen. Helaas zijn er ook echtparen die dit niet mogen meemaken.
 

Ook heb ik dhr. Van Boxtel mogen onderscheiden tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Een unieke onderscheiding voor al het vrijwilligerswerk wat hij lokaal en landelijk heeft gedaan.
Ook kunnen we weer een bezoek brengen aan het museum Klok &Peel. Wat fijn dat ook de vrijwilligers het werk weer mogen oppakken waar ze goed in zijn, ons laten zien hoe onze regio ontstaan is en waarom de klokken zo belangrijk zijn voor Asten.
 

Mijn installatie heeft ook plaatsgevonden. Het was een mooie en warme bijeenkomst, waar wij met ons gezin met veel plezier op terugkijken. 
Als laatste wil ik u nog kort iets meegeven. Ook de dieven maken gebruik van al de versoepelingen. We gaan weer vaker van huis en het dievengilde weet dit maar al te goed. Een van de wijkagenten heeft een paar weken geleden een rondje gemaakt door het centrum van Asten. Het viel hem op hoeveel fietsen er niet gesloten waren. Of dat de (elektrische)fiets niet met een goede ketting vastgemaakt was. Beste mensen maak het deze dieven niet te gemakkelijk! Sluit uw fiets af op de juiste manier, ook al moet u maar even in de winkel zijn. Voorkom teleurstellingen, het is een kleine moeite. 
Geniet van de zomer die eraan komt, thuis of op vakantie!
 

Met vriendelijke groet,

Anke Van Extel - van Katwijk
Burgemeester