Lokaal preventieakkoord gesloten

Geplaatst op dinsdag 13 juli 2021

In de gemeente Asten is een lokaal preventieakkoord gesloten. Afgelopen maanden hebben we met veel lokale partijen in kaart gebracht wat er in Asten al is rondom gezondheid en preventie (en dat is nog al wat!). We hebben samen doelen op gesteld en ambities uitgesproken. Veel partners hebben het akkoord (pdf, 580 kB)  ondertekend. 

Middelenvrije omgeving

Het akkoord sluit aan bij bestaande programma’s zoals het alcohol preventieplan, het regioproject “drugs, wat doet het met jou” en het Lokaal Sportakkoord en voorziet deze van aanvullende en nieuwe acties. Hierbij is een gezamenlijke ambitie uitgesproken om kinderen en jongeren in een alcohol-, rook- en middelenvrije omgeving te laten opgroeien. Het is de stip op de horizon waar wij samen naar toe gaan werken met tal van partners zoals  Koninklijke Horeca Nederland afdeling Asten, Sportraad Asten, GGD BZO, Novadic Kentron, Onis Welzijn (vrijwilligerscentrale en jongerenwerk), Leef! Asten, OBS De Horizon, Kindcentrum LaLoBo, Jonosh (openbaar jongerencentrum) en Gemeente Asten.

Meer weten of meedoen?

Mocht je meer willen weten over het lokaal preventieakkoord of zie je mogelijkheden om als lokale partner bij te dragen aan bepaalde acties? Neem dan contact op met Karin Spijkers, coördinator Lokaal preventieakkoord via K.Spijkers@GGDBZO.nl.