Maak het inbrekers niet te gemakkelijk!

Geplaatst op maandag 2 augustus 2021

Nu de coronamaatregelen zijn versoepeld, we minder vanuit thuis werken en de horeca, bioscopen en ander zaken in de avonduren weer open zijn, neemt ook de kans op woninginbraken weer toe.  
Ben extra alert op woninginbraken en let ook op inbraken in schuurtjes en bergingen. Schuurtjes en bergingen zijn vaak ruimtes niet goed afgesloten of gemakkelijk te openen zijn en die vol liggen met duur gereedschap. Ook kunnen schuurtjes makkelijk toegang geven tot een tuin en zo tot een niet goed afgesloten woning.

Wat kunt u hier zelf aan doen?

Sluit altijd uw ramen en deuren en draai de deur altijd helemaal op slot, ook als u maar eventjes een boodschap gaat doen. Gaat u langer weg: Zorg dan ook voor verlichting door bijvoorbeeld tijd- of schemerschakelaars.
Zorg ervoor dat de brandgang opgeruimd is, zodat inbrekers geen hulpmiddelen hebben om over de schutting te klimmen. Leg kostbare apparatuur uit het zicht. Bewaar niet te veel contant geld in huis. Monteer een barrièrestang bij een bovenlicht.
Maak afspraken met uw buren om extra alert te zijn en op elkaars huis te letten als u voor langere tijd weg bent.

Whatsapp-groep

Er zijn buurten waar ze via een Whatsapp-groep elkaar informeren, zodat de thuisblijvers in de straat extra alert blijven. Neem hiervoor contact op de gemeente via gemeente@asten.nl.

Meld verdachte situaties!

Hebt u een verdachte situatie gezien bel dan de politie op tel. (0900) 8844. Bel 112 bij spoed of heterdaad situaties, als hulp direct nodig is.