Waardebon in brievenbus van Astenaren voor vermindering energieverbruik

Geplaatst op dinsdag 11 januari 2022

De gemeente Asten heeft vorig jaar een subsidiebedrag van € 330.000,- ontvangen van het rijk om inwoners te helpen met het besparen van energie. Met de zogeheten Regeling Reductie Energiegebruik Woningen (RREW) kunnen inwoners de eerste (kleine) maatregelen nemen. Per huishouden is een bedrag van € 70,- beschikbaar. Huurders worden als eerste benaderd. Zij ontvangen deze week een brief van de gemeente Asten. 

Waardebon

Dankzij de regeling is er budget om maximaal 1650 huiseigenaren én 1650 huurders een waardebon te geven. De waardebon mag worden gebruikt om kleine energiebesparende producten te kopen. Bijvoorbeeld voor de aanschaf van radiatorfolie, een waterbesparende douchekop, tocht werende producten of LEDlampen. 

Voorwaarden

Aan de regeling zitten een aantal regels verbonden. De belangrijkste regel is dat er net zoveel huurders als huiseigenaren van de regeling gebruik moeten maken. Als 1650 huurders de waardebon verzilveren mogen er ook 1650 huiseigenaren de waardebon verzilveren. Huurders worden daarom als eerste benaderd. Huiseigenaren worden in maart benaderd.

Advies op maat

De waardebon kan online via www.winstuitjewoning.nl/asten worden verzilverd of worden uitgegeven bij onze twee lokale bouwmarkten: HUBO Asten en Kluswijs Asten-Heusden. Bij deze bouwmarkten krijgen inwoners advies over welke energiebesparende producten voor hen het meest geschikt zijn en kunnen zij bestellingen plaatsen. Inwoners kunnen met de waardebon bij de bouwmarkten ook kiezen voor een kant-en-klare energiebespaarbox. Producten kunnen onder de geldende Coronamaatregelen worden opgehaald bij de bouwmarkten.

Maak er gebruik van

Wethouder Bankers: “Vanuit de gemeente Asten roepen wij in eerste instantie zoveel mogelijk huurders op om van deze mooie mogelijkheid gebruik te maken. Inwoners kunnen gratis energiebesparende producten krijgen, waarmee huizen beter geïsoleerd raken en de energierekening omlaag gaat. Bovendien hoe meer huurders zich nu melden, des te meer inwoners met een koopwoning straks ook in aanmerking komen voor zo’n bijdrage van € 70. Zo zetten wij samen weer een stap naar een energieneutraal Asten, Heusden en Ommel. Door de samenwerking met de lokale bouwmarkten stimuleren wij inwoners ook om lokaal te kopen en ondernemers te steunen in een voor hen toch al lastige tijd.”