Wekelijkse NA-bijeenkomst voor (ex) drank-/ drugsverslaafden

Geplaatst op woensdag 29 juli 2020

Sinds kort vinden er werkelijks zogenaamde NA-meeting plaats in wijkpunt De Stip. NA staat voor narcotics anonymes oftewel anonieme verslaafden. NA is een wereldwijde organisatie die zich inzet om verslaafden clean te laten worden en te laten blijven. Ook kun naasten zijn van harte welkom aan te schuiven op deze kosteloze bijeenkomsten.

Burgerinitiatief

Via een burgerinitiatief is het mogelijk gemaakt deze bijeenkomsten nu ook in Asten te bezoeken. Het doel is samen met anderen (ex-)verslaafden ervaringen uit te wisselen en steun te vinden bij elkaar. Elke maand komen er verschillende thema’s aan de orde en ook is er literatuur beschikbaar en verkrijgbaar. 

Thema's

De NA- meetings hebben elke maand 4 verschillende thema's. Zo is er de ene week een 'topic-meeting' waarbij dat je zelf een onderwerp kunt inbrengen. Via een topic box worden de onderwerpen opgehaald en gedeeld. De andere week gaat het over 'de 12 stappen' uit het programma waarmee verslaafden werken in de afkickkliniek. Een derde thema is de meditatiemeeting. Deze avond starten ze met een 10 minuten durende meditatie waarna ervaring, kracht en hoop wordt gedeeld. Het laatste thema staat in teken van een spreker. Waarbij bijvoorbeeld een ex verslaafde zijn/haar (levens)verhaal deelt en vooral hoe zijn herstel verloopt of is verlopen. 

Locatie en tijd

De bijeenkomsten zijn gratis en vrijblijvend te bezoeken en vinden wekelijks plaats op vrijdag tussen 19.30 en 21.00 uur in Wijkpunt De Stip, Boletenplein 25 in Asten.