Extra controle op loslopende honden en hondenpoep

Geplaatst op zondag 30 juni 2019
Afbeelding van hondenpoep, bron: Pixabay

Op diverse locaties heeft de gemeente Asten de afgelopen maanden weer meldingen gekregen van overlast van loslopende honden en hondenpoep. De gemeente Asten gaat hier in de komende weken streng op controleren.

Honden aangelijnd

Het is niet toegestaan binnen de kom van Asten uw hond los te laten (uitgezonderd binnen het hondenlosloopterrein en in de daarvoor aangewezen hondentoiletjes). Buiten de kom mag u uw hond wel los laten lopen.

Poep opruimen

Indien uw hond ergens poept, bent u er verantwoordelijk voor om dit op te ruimen (u dient hier dus ook altijd op voorbereid te zijn). Alleen in de daarvoor aangewezen hondentoiletjes en hondenuitlaatstroken mag u dit laten liggen. U kunt de poep gooien in de daarvoor bestemde hondengepps of thuis in de grijze container (u mag dit niet in het riool gooien!).

Extra controles

In de afgelopen weken zijn diverse controlerondes uitgevoerd en zijn diverse hondenbezitters op hun gedrag aangesproken. Dit blijkt onvoldoende effect te hebben. Ook horen wij terug dat mensen die andere hier op aanspreken regelmatig boze reacties terug krijgen. Vanaf volgende week zal het dan ook niet blijven op alleen aanspreken. Een boete voor het los laten lopen van je hond kost €95,-. Een boete voor het niet opruimen van hondenpoep kost €140,-

Hondenvoorzieningen

Bent u benieuwd naar de hondenvoorzieningen bij u in de buurt? Kijk dan naar een overzicht daarvan op deze pagina over hondenpoep !