Praat mee op 4 september over onze lokale democratie

Geplaatst op dinsdag 20 augustus 2019
Logo Vitale democratie Asten

In april hebben wij een enquête gehouden over wat u vindt van de lokale democratie in de gemeente Asten. Met deze enquête is een ‘foto’ gemaakt van onze huidige lokale democratie. Inwoners, raadsleden, collegeleden en ambtenaren beantwoordden online vragen over bijvoorbeeld burgerparticipatie, omgaan met maatschappelijke initiatieven, samenwerking tussen inwoners en de gemeente, verbeterprioriteiten etc. De resultaten zijn bekend en we zijn benieuwd of u de gemaakte foto herkent. Hierover gaan we graag met u in gesprek op woensdag 4 september 2019.

Vitale democratie

De uitdaging ligt namelijk in het verder bij elkaar brengen van inwoners, ondernemers, maatschappelijke instellingen en gemeente, in gezamenlijke energie en creativiteit en in het ruimte geven om tot ontwikkeling te komen.
Een gemeente die meer loslaat, vertrouwen geeft en burgerinitiatief stimuleert. Zo werken we samen onder de vlag van Vitale democratie aan de maatschappelijke opgaven uit onze Toekomstagenda Asten 2030: transformatie buitengebied, vitale kernen, centrumontwikkeling en een klimaatbestendig en energieneutraal gemeente Asten.

Thema avond

Met de resultaten uit de enquête is er een mooie basis om met elkaar in gesprek te gaan. Herkent u de belangrijkste verbeterpunten uit de ‘foto’ en hoe zouden we deze verbeterpunten in de praktijk kunnen doorvoeren?
Graag nodigen wij u uit om gezamenlijk met deze vragen aan de slag te gaan. Dit gaan we doen op woensdagavond 4 september. Kijk voor meer informatie in de uitnodiging (pdf, 185 kB) .

Bekijk ook

Hebt u verder vragen of ideeën dan kunt u altijd een e-mail sturen aan de programmamanager M.Feijen.  Aanmelden is fijn maar niet noodzakelijk. Aanmelden kan via e-mail.