Samen staan we sterk! - Bericht van Burgemeester Hubert Vos

Geplaatst op vrijdag 3 april 2020
Foto van burgemeester Hubert Vos

Afgelopen weken is getoond hoe sterk en veerkrachtig onze gemeenschap is. Het is een uitzonderlijke tijd waarin veel gevraagd wordt van ons allemaal.

We zien en merken dat onze ondernemers snel, effectief en creatief maatregelen treffen en de richtlijnen goed opvolgen. Ook op straat is het rustig en wordt heel bewust 1,5 meter afstand gehouden.

Onze BOA en toezichthouders zijn veel op straat. Zij gaan in gesprek met inwoners en ondernemers om te kijken wat kan en treden op waar dat nodig is. Dit alles met als doel om ervoor te zorgen dat het risico op verspreiding van het virus zo laag mogelijk is. Gelukkig merken we een prettige samenwerking en een groot aanpassingsvermogen.

Maar we zijn er nog niet! In ieder geval gelden de maatregelen tot en met 28 april en dat geeft een hele uitdaging. We begrijpen dat het moeilijk is om klanten te weigeren als (thuis-)kapper of nagelstylist, om boekingen op een camping te annuleren of in supermarkten klanten te blijven wijzen op de richtlijnen. Ook een gezellig feestje thuis of sporten in een groep kan even niet. Laten we als inwoners hier ook rekening mee houden!!

We zien dat inwoners en ondernemers elkaar aanspreken op overtreding van de regels en signalen aan ons of de politie doorgeven. Dit wordt enorm gewaardeerd, want we hebben hierin samen een verantwoordelijkheid.

Signalen en constateringen van overtredingen pakken wij actief op samen met de politie. Dit betekent dat wordt opgetreden en dat er hoge boetes kunnen worden opgelegd door ons of door de politie. Dat is nodig vanuit het oogpunt van volksgezondheid, niet alleen voor onszelf, maar ook voor onze ouderen en kwetsbare inwoners!

Ondanks het lekkere weer dit weekeind blijft het verzoek houd afstand, minimaal 1,5 meter en blijf vooral thuis. Dus bezoek niet de natuurgebieden, parken en evenemententerrein. Dank jullie voor de medewerking en begrip!

Burgemeester Hubert Vos