Verklaring omtrent gedrag

Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een bewijs van goed gedrag. U kunt een VOG nodig hebben voor een nieuwe baan, een visum of emigratie. Uit een VOG blijkt dat uw gedrag in het verleden geen bezwaar is voor een taak of functie in de samenleving.

Online aanvragen via de gemeente

U kunt de VOG online aanvragen. Zorg er voor dat u een volledig ingevuld en ondertekend formulier upload. De gemeente controleert de aanvraag en stuurt deze door naar Dienst Justis.
Het ministerie van Veiligheid en Justitie beoordeelt de aanvraag. Na 2-4 weken ontvangt u de verklaring omtrent het gedrag of de afwijzing per post.
De kosten voor de online aanvraag bedragen € 41,35. U betaalt tijdens het aanvraagproces via iDEAL.

Persoonlijk aanvragen aan de balie

De VOG kunt u ook aan de balie van het gemeentehuis aanvragen. Hiervoor maakt u een online afspraak of u belt met ons Klant Contact Center via (0493) 671 212. 
Breng een volledig ingevuld aanvraagformulier VOG mee. Dit formulier krijgt u meestal van uw (nieuwe) werkgever en moet u vooraf voor een deel laten invullen door deze werkgever.
Het formulier is ook te downloaden op de website van Dienst Justis
Breng ook een geldig identiteitsbewijs mee. 
Een VOG kost € 41,35. U betaalt direct bij de aanvraag aan de balie.

Online aanvragen via Dienst Justis

Een Verklaring Omtrent het Gedrag kan digitaal aangevraagd als de organisatie die uw VOG opvraagt, de aanvraag al digitaal voor u heeft klaargezet. U ontvangt dan een e-mail met een link en aanvraagcode. Vanuit daar kunt u de VOG-aanvraag afronden. Verder heeft u voor de aanvraag uw DigiD gebruikersnaam en wachtwoord nodig. 
Een online aanvraag direct bij Dienst Justis kost € 33,85. U moet dit vóór de behandeling van uw aanvraag betalen, via iDEAL.

Beoordeling van de aanvraag

Het ministerie van Veiligheid en Justitie beoordeelt de aanvraag. Na 2-4 weken ontvangt u de verklaring omtrent het gedrag of de afwijzing per post.

    Machtigen

    Als u niet zelf naar het gemeentehuis kunt komen, kan een gemachtigde de verklaring voor u aanvragen. De gemachtigde neemt het aanvraagformulier VOG, een ingevuld machtigingsformulier, een geldig (kopie) identiteitsbewijs van u en een geldig identiteitsbewijs van zichzelf mee.