Energietoeslag

Energietoeslag 2023

Na de berichten in de media zijn veel mensen benieuwd wanneer de eenmalige energietoeslag kan worden aangevraagd.  De wet die deze regeling mogelijk maakt, geldt nog niet. De rijksoverheid verwacht dat dit nog wel dit jaar gaat gebeuren. Pas wanneer die wet geldt, kunnen we lokaal over de uitvoering besluiten. Dit maakt het lastig om een inschatting te geven wanneer we in Asten de regeling kunnen open zetten.

Wanneer de eenmalige energietoeslag 2023 kan worden aangevraagd, vermelden we dit op deze website, op de gemeentepagina van het Peelbelang en op de Facebook en Instagram-pagina's van de gemeente Asten.
Wel is bekend dat wanneer u in 2022 energietoeslag heeft ontvangen, automatisch wordt gecheckt of u hier weer recht op heeft. U hoeft dan de toeslag niet aan te vragen.
 

Hulp nodig bij invullen? 

U kunt elke maandagmiddag tussen 13.30 uur en 14.30 uur binnenlopen bij de open inloop van Hulp bij Formulieren van Onis Welzijn, in Gemeenschapshuis 't Kwartier, Kerkstaat 10.

Acute problemen met de betaling van uw energierekening?

Heeft u problemen met de betaling van uw energierekening? Lukt het niet om een betalingsregeling te treffen met de energieleverancier? Of dreigt u afgesloten te worden van energie? Dan heeft u direct hulp nodig. Neem contact op met schuldhulpverlening van Onis Welzijn via het mailadres: hulpbijschulden@oniswelzijn.nl of via telefoon: 0493 441234. Blijf niet rondlopen met geldzorgen maar neem contact op. Daarmee voorkomt u vaak grotere problemen.

Energiebesparende maatregelen

Heeft u vragen over energiebesparing of duurzaam gebruik van energie in huis? De gemeente kan u helpen met informatie.
Of kijk op de websites van Energiehuis Slim Wonen en Milieu Centraal.

Overige vragen over zorg en ondersteuning

Heeft u nog andere vragen over zorg en ondersteuning? Neem dan contact op met Sociaal Team Asten, via telefoonnummer: 0493 - 671 234 of via e-mail: sociaalteam@asten.nl