Lokaal preventie akkoord

In de gemeente Asten is een lokaal preventie akkoord gesloten. Met veel lokale partijen is in kaart gebracht wat er in Asten al is rondom gezondheid en preventie. We hebben samen doelen opgesteld en ambities uitgesproken. 

  • Het akkoord sluit aan bij bestaande programma’s zoals het alcohol preventieplan, het regioproject “drugs, wat doet het met jou” en het Lokaal Sportakkoord en voorziet deze van aanvullende en nieuwe acties.
  • Hierbij is een gezamenlijke ambitie uitgesproken om kinderen en jongeren in een alcohol-, rook- en middelenvrije omgeving te laten opgroeien. Het is de stip op de horizon waar wij samen naar toe werken met partners zoals Koninklijke Horeca Nederland afdeling Asten, Sportraad Asten, GGD BZO, Novadic Kentron, Onis Welzijn (vrijwilligerscentrale en jongerenwerk), Leef! Asten, OBS De Horizon, Kindcentrum LaLoBo, Jonosh (openbaar jongerencentrum) en Gemeente Asten. 
  • Wil jij of jouw organisatie ook bijdragen aan een actie of ambitie of heb je een ander goed idee? Laat dit dan weten aan Karin Spijkers, gezondheidsmakelaar, k.spijkers@ggdbzo.nl.

Op deze pagina