Aanpassing Portefeuilleverdeling

Het college van burgemeester en wethouders is inmiddels iets langer dan een jaar aan de slag gegaan met een ambitieus collegeprogramma. Onlangs heeft het college de afgelopen collegeperiode geëvalueerd en wat portefeuilles herverdeeld.

Het college van burgemeester en wethouders is inmiddels iets langer dan een jaar aan de slag gegaan met een ambitieus collegeprogramma. Onlangs heeft het college de afgelopen collegeperiode geëvalueerd. Daarbij is gekeken naar de belasting per portefeuille en de portefeuilleverdeling. Om meer evenwicht te brengen tussen de verschillende portefeuilles, portefeuilleonderdelen inhoudelijk logischer bij elkaar aan te laten sluiten en overlap te voorkomen is besloten de portefeuilleverdeling op een paar onderdelen aan te passen. Verder speelt mee dat door de lokale afschaling van diverse crises (Crisis Oekraïne en opvang vluchtelingen en asielzoekers) taken van de burgemeester overgedragen worden. 

Wat verandert er concreet?

De portefeuilleonderdelen Evenementenbeleid / Horeca en Dienstverlening gaan vanuit de portefeuille van de burgemeester naar de portefeuille van Wethouder Van de Moosdijk. 
Door de afschaling van de crisissituatie gaan de taken opvang asielzoekers en  vluchtelingen van de portefeuille van de burgemeester naar wethouder Spoor. 
Met betrekking tot de overlap bij thema’s staat aangegeven welke portefeuillehouders betrokken zijn. 

Bekijk de huidige portefeuilleverdeling per collegelid.