Aanvragen eenmalige energietoeslag 2023

De eenmalige energietoeslag 2023 is in gemeente Asten vastgesteld op € 800,-. Eind 2023 werd voor alle bij ons bekende huishoudens met een laag inkomen nagegaan of zij voldoen aan de gestelde inkomensgrens van 120% van de bijstandsnorm.

Over het resultaat van deze controle worden de huishoudens per brief geïnformeerd. Bij een positieve beoordeling wordt de toeslag automatisch overgemaakt en hoeft deze niet worden aangevraagd. Deze controle is in januari 2024 afgerond. 
De volgende huishoudens zijn bij ons bekend:

  • Huishoudens die een bijstandsuitkering ontvangen via Senzer;
  • Huishoudens die gebruik maken van inkomensregelingen zoals de regeling Meedoen en bijzondere bijstand;
  • Huishoudens die in 2022 de eenmalige energietoeslag hebben ontvangen.

Aanvragen vanaf 8 januari 2024
Krijgt u de eenmalige energietoeslag niet automatisch uitgekeerd en denkt u dat u toch in aanmerking komt? Dan kunt u deze vanaf 8 januari aanvragen via deze webpagina. Hier vind u meer informatie en de aanvraagformulieren. 

Hulp nodig? 
Neem dan contact op met het Sociaal Team Asten via telefoonnummer: 0493-67 12 34 (bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 09.00 tot 17.00 uur) of via mailadres: sociaalteam@asten.nl. U kunt ook kijken op de website van Sociaal team Asten. Het Sociaal Team Asten bevindt zich in Gemeenschapshuis 't Kwartier, Kerkstraat 10 te Asten en heeft iedere dinsdag en donderdag een inloop zonder afspraak tussen 09.00 en 12.00 uur.