Afvalinzameling 2023

In tegenstelling tot voorgaande jaren, vindt u dit jaar geen afvalkalender meer in het Peelbelang en op onze website.

De reden hiervoor is dat onze afvalinzamelaar Blink,,inmiddels een geruime tijd, een goede app en website beschikbaar heeft met daarop alle belangrijke afvalinformatie overzichtelijk bij elkaar. Bovendien kunt u er ook eenvoudig en snel uw eigen afvalzaken regelen. 

MijnBlink 

Op de website www.mijnblink.nl vindt u altijd de meeste complete en actuele afvalinformatie specifiek voor uw adres. Ook in de app is deze informatie eenvoudig te raadplegen. Voer uw postcode in en zie in één oogopslag wanneer welk afval wordt opgehaald. Ook leest u daar meer informatie over bijvoorbeeld afval scheiden, het aanbieden van ander afval zoals textiel, luiers, glas en chemisch afval. Tevens regelt u er zelf eenvoudig zaken als het aanvragen/ vervangen van een container of een milieupas, het doen van een melding of een afspraak maken voor afval ophalen op afroep.

De ‘Afvalkalender Blink’ vindt u op uw mobiele apparaat in Google Play of Appstore.  

Afval special

Volgende week vindt u in het Peelbelang een afval special met daarin nogmaals duidelijk en uitgebreid allerlei informatie die voor u van belang is voor het einde van dit jaar en het volgend jaar.   

Liever niet digitaal?

Hebt u moeite met het digitaal raadplegen van de afvalinformatie via de app of website? Loop dan even binnen bij het gemeentehuis. De medewerkers van het KCC draaien graag een exemplaar voor u uit zodat u die kunt meenemen. Zelf een overzicht (laten) uitdraaien kan ook. Via www.mijnblink.nl vindt u een printversie van uw persoonlijke afvalkalender.