Afvalinzameling: Aanbieden PMD zakken

In onze gemeente wordt PMD afval (Plastic, Metalen verpakkingen en Drinkpakken) aan de deur opgehaald. In veel straten hangen daarvoor kroonringen. Wij wijzen u graag op het volgende:

Bewaar de volle zak thuis tot de inzameldag. Wanneer u zakken veel eerder ophangt, kunnen deze wegwaaien of zorgen zo voor een minder goede doorgang. Zeker voor passanten met een rollator, rolstoel of kinderwagen is dit onhandig.
We vragen u de zakken op zijn vroegst om 22.00 uur voor de inzameldag aan de kroonring te hangen. Draai de lus van de zak dan niet om de haak van de kroonring. 

Geen kroonring?

Bied de zakken dan zo aan dat ze geen doorgang blokkeren of tegen andermans bezit aanliggen. 

Wat te doen als zakken achterblijven?

Zit er een gele sticker op? Dan zit er verkeerd afval in. Neem deze zak mee naar huis, haal het verkeerde afval eruit en bied de zak bij de volgende inzameling opnieuw aan. Op deze pagina ziet u welk afval er wel en niet in de PMD zak mag.    

Overlast

Boa’s gaan op bezoek in straten waar PMD zakken herhaaldelijk te vroeg worden aangeboden of de bewoner de afgekeurde zak laat hangen. Ervaart u zelf overlast van PMD afval in uw straat? Meld het dan via de BuitenBeterApp, mail naar gemeente@asten.nl of bel met de gemeente Asten via tel. (0493) 671 212.  

Nooit meer een ophaaldag missen? 

Download de gratis afvalapp van Blink of kijk op de website. Daar heeft u ook de mogelijkheid om uw persoonlijke afvalkalender te printen.