Bericht van de burgemeester

Afbeelding van burgemeester Anke van Extel- van Katwijk

Beste inwoners,

Inmiddels is het iets meer dan een jaar geleden dat Nederland in de greep van het coronavirus kwam. De situatie waarin wij nu verkeren, hoe moeilijk ook, is toch een heel andere dan een jaar geleden. Destijds was er veel onzekerheid over wat ons allemaal te wachten stond. Nu zitten we aan het begin van een derde golf met alle beperkende maatregelen van dien maar wel met een heel ander toekomstperspectief.

Het vaccinatieprogramma komt namelijk steeds meer op stoom. Het ‘Janssen” vaccin zal naar verwachting zeer binnenkort beschikbaar komen. Daarmee zijn er  4 goedgekeurde werkzame vaccins tegen het coronavirus in ons land.

Resultaten uit landen als bijvoorbeeld Israël laten zien, dat het kantelpunt snel bereikt wordt als zich voldoende mensen laten inenten. De beperkende maatregelen worden daar nu stapsgewijs losgelaten. Dit is wat wij ook kunnen bereiken maar alleen als zich zoveel mogelijk mensen laten inenten. In combinatie met het volgen van de richtlijnen kunnen we corona echt de baas worden en onze vrijheid terugkrijgen.

In de media en op social media circuleren allerlei verhalen over de vaccins. Het is natuurlijk ieders goed recht kritisch te zijn en zich goed te informeren. Baseer je mening dan wel op echte wetenschap en niet op eigen “onderbuikgevoelens”, “van horen zeggen” of berichten op sociale media. Heb je vragen over het vaccineren, ga dan naar de site van het RIVM, GGD of neem contact op met je huisarts.

De komende tijd staat nog in het teken van volhouden. Ik begrijp dat dit voor iedereen moeilijk vol te houden is. We snakken allemaal naar het zo snel mogelijk oppakken van ons vertrouwde leventje. Helaas kan dat alleen maar als we ons nog even een maand schrap zetten en alle richtlijnen in acht nemen.

Ik wens u veel sterkte. Alleen samen en met in achtneming van de richtlijnen en zoveel mogelijk gevaccineerden krijgen we corona eronder!


Burgemeester A. Van Extel – Van Katwijk