Bladkorven

Vanaf 2 oktober worden er weer bladkorven geplaatst op vastgestelde locaties binnen de bebouwde kom van Asten, Heusden en Ommel.

Foto van iemand die bladafval in een bladkorf gooit

Deze korven blijven tot eind december staan maar bij een zachte winter kan deze periode verlengd worden. In deze korven, die enkel bestemd zijn voor blad van bomen en struiken, kunt u uw bladafval deponeren. Het is niet toegestaan om hierin snoeiafval, grond, of ander materiaal te doen. Indien dit wel gebeurt, is de gemeente genoodzaakt de korf te verwijderen.

Korven legen

De korven worden wekelijks op maandag en vrijdag machinaal geleegd. Is de korf vol? Dan mag u het bladafval ernaast deponeren. Bladkorven, die door particulieren zijn geplaatst, worden niet leeggemaakt en verwijderd.
De locaties van de bladkorven liggen vast en kunnen niet meer worden gewijzigd. 

Gratis aanbieden bij de milieustraat

Wilt u blad aanbieden en/of woont u buiten de komgrenzen dan kunt u dit vanaf 2 oktober tot en met 2 februari gratis doen bij de milieustraat op vertoon van uw milieupas. Ander tuinafval of blad gemengd met tuinafval is tegen betaling.

Veegwagen

Ook de veegwagen wordt ingezet om het blad zoveel mogelijk van de straat te vegen. Dit gebeurt vanaf 16 oktober en vanaf 20 november.

Compost

Een andere manier om het bladafval te verwerken is het verzamelen in eigen tuin. Als u kleine hoeveelheden blad onderspit of een grote hoeveelheid apart verzamelt, wordt dit compost. Compost houdt vocht vast in de grond en verbetert uw grond.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Klant Contact Centrum van de gemeente Asten, tel. 0493-671212. Meldingen kunt u ook doen via melding woon- of leefomgeving.