• Home
  • Nieuws
  • Blog 17:  Een inkijkje in het werkleven van de burgemeester

Blog 17:  Een inkijkje in het werkleven van de burgemeester

Burgemeester Anke van Extel-van Katwijk schrijft in deze rubriek regelmatig over haar ervaringen, bevindingen en ontmoetingen die zij heeft vanuit haar burgemeestersfunctie.

Samen met wethouder Bankers bezocht ik de viering ter ere van het 125 jarig bestaan van de Heilige Maria Presentatiekerk. Het was een prachtige dienst die werd opgeluisterd door Harmonie Sint Cecilia, het Franciscus Kerkkoor, het Sint Jorisgilde en onze beiaardier Rosemarie Seuntiëns. 

September is de maand waarin we op grote schaal herdenken dat Zuidoost Brabant en Noord-Limburg in 1944 zijn bevrijd. Sinds 2019 organiseert de Stichting Vrijheidsvuur de Peel een ceremonie waarbij het Vrijheidsvuur wordt ontstoken en later wordt verspreid over de gemeentes in de Peel. Inmiddels zijn er 11 gemeenten rondom de Peel betrokken bij de ceremonie. De eerste editie vond plaats in Asten. Dit jaar was het de beurt aan de gemeente Laarbeek. 

Dorpsraad Ommel en dorpsoverleg Heusden zijn belangrijke gesprekspartners voor ons als gemeente. Op 27 september jl. was ik te gast bij de jaarvergadering in Ommel. Als verantwoordelijk bestuurder overleg ik regelmatig met beide besturen en bezoek ik samen met andere collegeleden de jaarvergaderingen. Goed om te zien dat de opkomst weer hoog was.

Toeristen Wielerclub Asten (TWC) viert haar jubileumjaar. Zo was ik bij de officiële jubileumviering en bij het Wielercafé dat op 10 oktober werd gehouden bij zaal Van Hoek. Mooi om daar de verhalen te horen van helden van vroeger en nu, zoals Hennie Kuiper en Teuntje Beekhuis. De avond werd professioneel aan elkaar gepraat door Rien van Horik. 

De Pompoendagen waren weer een groot succes. Op dinsdag bezocht het college het museum Klok en Peel en het was gezellig druk. Ik heb me weer verbaasd over alle creativiteit van de vrijwilligers. En dat wordt gewaardeerd, gezien het groot aantal bezoekers van jong tot oud.  

Op dinsdag 7 november jl. behandelt de gemeenteraad de begroting 2024. In het Peelbelang van deze week hebben wij de belangrijkste feiten voor u op een rijtje gezet. U bent natuurlijk altijd welkom om de vergadering te bezoeken, maar u kunt hem vanuit thuis ook online volgen. 

Afgelopen weekend werden we opgeschrikt door een ernstig ongeval in Liessel waarbij drie Astense inwoners betrokken waren. Ik leef mee met de families en wens hun heel veel sterkte toe.  

Benieuwd naar zaken waar ik als burgemeester dagelijks mee bezig ben? Volg mij dan op Instagram, Facebook en X.


Anke Van Extel- van Katwijk
Burgemeester