• Home
  • Nieuws
  • Blog 5: Burgemeesterspraat: Een kijkje in het werkende leven van de burgemeester

Blog 5: Burgemeesterspraat: Een kijkje in het werkende leven van de burgemeester

Burgemeester Anke Van Extel- Van Katwijk schrijft in deze rubriek regelmatig over haar ervaringen, bevindingen en ontmoetingen die zij heeft vanuit haar burgemeestersfunctie. 

Afgelopen vrijdag kondigde het kabinet enige verlichting aan van de coronamaatregelen. Voor onze ondernemers in de detailhandel en contactberoepen was het een opluchting maar voor de horecaondernemers en cultuursector een bittere pil. Sporten is ook weer mogelijk en dat biedt voor velen een uitlaatklep. 

Weliswaar komt er een nieuw weegmoment over een paar dagen, maar je ziet de frustratie toenemen in de maatschappij. Dit zie je ook terug in Asten waar de afgelopen week verschillende acties zijn gehouden. Begrijpelijk. Ik ben tevreden dat alles netjes en ordelijk is verlopen.

En helaas ook dit jaar weer geen carnavalsactiviteiten, nog een jaar wachten. Terwijl we ook daarnaar uitkeken. 

Ik maak me oprecht zorgen over de gevolgen voor het mentale welzijn van met name jongeren. Gelukkig is nu ook het hoger onderwijs weer opengegaan. Maar het zijn ook niet alleen de jongeren waar depressie, moedeloosheid en eenzaamheid opspelen. Laten we hopen dat er binnenkort wat meer perspectief komt en dat we oprecht weer kunnen zeggen “Asten klinkt als een klok”.

Over twee maanden zijn de gemeenteraadsverkiezingen in Nederland. Op maandag 14, dinsdag 15 en woensdag 16 maart 2022 kunt u uw stem uitbrengen. Belangrijk om te weten is, dat iedereen zijn stem op 14 en 15 maart 2022 al kan uitbrengen. Deze data zijn niet alleen voor ouderen of mensen met een slechtere gezondheid zoals bij de laatste Tweede Kamerverkiezingen. Let op: op 14 en 15 maart 2022 zijn 3 stembureaus geopend, te weten bij Tennishal ’t Root (Lienderweg 55) Asten, Zaal Zegers (Emmastraat 40) Asten en Hart van Heuze (Pastoor Arnoldstraat 3) in Heusden. 
Op woensdag 16 maart 2022 zijn alle stembureaus geopend.  

Nog even een persoonlijke noot. Precies vandaag ben ik één jaar burgemeester in de gemeente Asten. Inmiddels wonen we een half jaar in Asten en ondanks alle beperkingen voelen we ons al thuis in Asten. Zo goed en kwaad het ging, heb ik al veel mensen kunnen ontmoeten afgelopen jaar. Ik hoop daar dit jaar een vervolg aan te kunnen geven. 

Benieuwd naar zaken waar ik als burgemeester dagelijks mee bezig ben, volg mij dan op Instagram, Facebook en Twitter. 


Anke Van Extel- van Katwijk
Burgemeester.