• Home
  • Nieuws
  • Blog 6: Burgemeesterspraat: Een kijkje in het werkende leven van de burgemeester

Blog 6: Burgemeesterspraat: Een kijkje in het werkende leven van de burgemeester

Burgemeester Van_Extel-Van_Katwijk

Burgemeester Anke Van Extel- Van Katwijk schrijft in deze rubriek regelmatig over haar ervaringen, bevindingen en ontmoetingen die zij heeft vanuit haar burgemeestersfunctie. 

Wat kan er in een korte tijd een hoop veranderen! Sinds mijn laatste bericht van eind januari heeft de coronacrisis een heel andere wending genomen. Veel sneller dan u en ik konden dromen is de situatie veranderd. Ondanks de nog steeds hoge besmettingscijfers blijft de druk op de zorg binnen de perken. De minder ziekmakende Omikron variant en de vele boosterprikken hebben tot gevolg dat de maatregelen snel konden worden afgebouwd. Al snel mochten de winkels en horeca de deuren weer openen en vanaf morgen zijn de meeste beperkingen opgeheven. 
Zowaar is het nog mogelijk carnaval te vieren. Weliswaar moeten we het doen zonder de traditionele activiteiten van onze carnavalsverenigingen maar op het laatst moment zijn er toch nog wat creatieve oplossingen gevonden. Fijn dat we weer lekker op stap kunnen, plezier maken en bijpraten met Jan en alleman. Ik ben in elk geval zeker van de partij en wens alle carnavalsvierders alvast heel veel plezier.

Over ruim 3 weken zijn de gemeenteraadsverkiezingen, het vierjaarlijkse feest van de democratie. Asten, Heusden en Ommel hangen al vol met affiches. Inmiddels heeft u de stempas en andere informatie ontvangen. U kunt uw stem ook al op maandag en dinsdag uitbrengen! 
Op woensdag 16 maart presenteren we de verkiezingsuitslagen in Zaal Jan van Hoek in Asten. Iedereen is daarbij van harte welkom nu de maatregelen zijn opgeheven. U kunt echter ook de uitslagenavond thuis op de bank volgen via een livestream en via SIRIS. Nadere informatie volgt nog. Wij verwachten al snel na 21.00 uur de uitslag van de uitgebrachte stemmen van de maandag en dinsdag te kunnen presenteren. 

Onze winkeliers en horeca hebben zware tijden gehad. Gelukkig mogen ze weer allemaal open. Vandaar dus mijn oproep: Koop lokaal en pak een drankje of prik een vorkje bij onze lokale horeca.  
  
Benieuwd naar zaken waar ik als burgemeester dagelijks mee bezig ben, volg mij dan op instagram, facebook en twitter. 

Alvast Alaaf!

Anke Van Extel- van Katwijk
Burgemeester