• Home
  • Nieuws
  • Blog 7: Burgemeesterspraat: Een kijkje in het werkzame leven van de burgemeester

Blog 7: Burgemeesterspraat: Een kijkje in het werkzame leven van de burgemeester

Burgemeester Anke Van Extel- Van Katwijk schrijft in deze rubriek regelmatig over haar ervaringen, bevindingen en ontmoetingen die zij heeft vanuit haar burgemeestersfunctie.

De meeste mensen maken zich op voor de zomervakantie die bijna aanstaande is. In aanloop naar de vakantie hebben we gelukkig na twee jaar afwezigheid weer kunnen genieten van allerlei evenementen zoals Zeskamp, Spel zonder Grenzen en natuurlijk Heusden en Asten kermis. 
Nu in de meeste vakantielanden de Coronamaatregelen zijn geschrapt, kunnen we iets ongedwongener op stap. Maar het virus blijft op de loer liggen en zeker voor de kwetsbare medemens blijft het oppassen. 

Afgelopen week heeft de voorjaarsnota plaatsgevonden. De raadsfracties kunnen daarbij aangeven wat zij belangrijk vinden voor het komende begrotingsjaar. Voor de eerstkomende 3 jaar ziet de financiële situatie er positief uit maar vanaf 2026 is de situatie ongewis. De oorzaak daarvan ligt met name bij de hoeveelheid geld die wij van het Rijk krijgen. 

Inmiddels ben ik gestart met mijn kennismakingsronde met de nieuwe raadsleden. Van ieder bezoek maak ik een foto en een kort verslagje dat u via o.a. mijn Instagram account kunt nalezen. 

Enkele weken geleden heeft u in Peelbelang een interview kunnen lezen met enkele veteranen. De bedoeling is om tot een georganiseerd verband te komen. Enkele veteranen hebben daarin het voortouw genomen en binnenkort volgt een barbecue. Alle bij ons bekende veteranen zijn daarvoor uitgenodigd. Heeft u geen uitnodiging ontvangen neem dan even contact op met info@veteranenasten.nl.
 
Het aantal opgevangen Oekraïense vluchtelingen stabiliseert zich in Asten. Er vertrekken mensen terug en er komen weer nieuwe mensen bij. Op dit moment hebben we twee opvangplaatsen namelijk op de Busselseweg en op camping De Peelpoort. 
Verder verblijven nog enkele vluchtelingen bij particulieren. Onlangs sprak ik met een aantal van deze particulieren om te praten over hun ervaringen. 

Ik wens u allen een prettige vakantie toe en mijn volgende blog verschijnt weer in september.  
 
Benieuwd naar zaken waar ik als burgemeester dagelijks mee bezig ben, volg mij dan op Instagram, facebook en twitter


Anke Van Extel- van Katwijk
Burgemeester