Burgemeesterspraat

Burgemeester Van_Extel-Van_Katwijk

Burgemeester Anke Van Extel- Van Katwijk schrijft in deze rubriek regelmatig over haar ervaringen, bevindingen en ontmoetingen die zij heeft vanuit haar burgemeestersfunctie. 

Op 29 en 30 maart jl. hebben we respectievelijk afscheid genomen van de oude raadsleden en daags erna nieuwe raadsleden verwelkomt. De 8 raadsleden die soms na vele jaren afscheid namen, waren Marcel van Oosterhout (PGA), Remco Wever (Samen voor Asten), Susanne de Groot (CDA), Mary-Nell van de Ven – Schriks (Algemeen Belang), Ton van Egmond (VVD), Ellen Berkers – Coolen (Samen voor Asten), Jos Leenders (CDA) en Maarten van den Boomen (Samen voor Asten).
De vertrekkende raadsleden werden voor hun jarenlange inzet bedankt door mij en partijgenoten.
Voor Ton van Egmond, Jos Leenders, Ellen Berkers - Coolen en Maarten van den Boomen was er nog een bijzondere verrassing. Zij ontvingen voor hun jarenlange inzet een koninklijke onderscheiding. 

Op 30 maart heb ik de nieuwe raad geïnstalleerd. Nieuwkomers zijn Joris van Lierop (CDA), Marieke van Oosterhout – Van der Zand en René van Dijk (SvA), 
Patricia Verbakel (AB)  Marianne Van de Ven-Meulendijks (PGA) en Ilse van Oosterhout – Swinkels (VVD). Ik wens de nieuwe leden alvast veel succes en plezier toe met hun belangrijke werk voor de komende jaren.

John Bankers is als informateur begonnen aan zijn taak om een nieuw college voor Asten tot stand te brengen. De partijen CDA, SvA en VVD gaan na de informatieronde nu samen verder in overleg om een nieuw college te formeren. Naar verwachting is er in de maand mei meer duidelijkheid over hoe het nieuwe college van Asten eruit komt te zien. 

Afgelopen vrijdag zijn de eerste vluchtelingen aangekomen op de opvanglocatie aan de Busselseweg. Op dit moment verblijven daar rond de 20 vluchtelingen. De beheerder/eigenaar, Onis Welzijn, Rotary en gemeente hebben de eerste opvang geregeld. Een groot compliment voor de inzet van alle betrokkenen die de vluchtelingen zo warm en hartelijk mogelijk welkom hebben geheten. Inmiddels wordt in overleg met alle betrokken partijen gestart met de begeleiding van de mensen naar werk en school. Ik heb deze week een bezoek gebracht aan de locatie.

Nu alle coronamaatregelen zijn vrijgegeven, stromen de aanvragen voor evenementen weer binnen. Zo stelde afgelopen week het Klok en Peel Museum de deuren open voor alle Astenaren. Dat leverde heel wat bezoekers op. En zo volgen er komende tijd meer activiteiten. Kortom, fijn dat Asten, Heusden en Ommel weer kunnen gaan bruisen. 

Ik wens u alvast prettige Paasdagen toe. 

Benieuwd naar zaken waar ik als burgemeester dagelijks mee bezig ben, volg mij dan op Instagram, Facebook en Twitter. 


Anke Van Extel- van Katwijk
Burgemeester