Deken van Pelthof wordt Bartholomeushof

Straatnaambord Deken van Pelthof

Het College van Burgemeester en Wethouders heeft besloten de naam van de Deken van Pelthof te gaan veranderen in Bartholomeushof. Deze naamswijziging is het gevolg van diverse signalen van misbruik door Deken van Pelt in Asten. Wij hebben slachtoffers van dit misbruik gesproken en zij ondervinden hier nog altijd last van. Gelet hierop vinden wij het niet meer gepast dat er nog een straatnaam naar Deken van Pelt is vernoemd. 
Wij streven er naar de naamswijziging per 17 januari 2023 in te voeren. Dit heeft te maken dat er tegen dit besluit nog zienswijzen kunnen worden ingediend. 

Ondersteuning bewoners 

De adreswijziging heeft administratieve gevolgen voor de bewoners van de huidige Deken van Pelthof. Indien zij geen beroep kunnen doen op familie, bekenden of zorgverleners om hun daarbij te helpen, zal Onis welzijn hulp bieden voor, tijdens en na de adresverandering. De betrokken bewoners hebben inmiddels een brief ontvangen. Er volgen twee informatiebijeenkomsten. 

Slachtoffers (seksueel) misbruik

Tevens zijn huisartsen en andere zorgverleners geïnformeerd. Mogelijk dat naar aanleiding van dit bericht meer slachtoffers van (seksueel) misbruik zich melden en mogelijk hulp zoeken.