Doe de woningscan met warmtebeeldcamera

Wilt u weten waar uw woning warmte 'lekt'? Laat een woningscan maken en bekijk waar u eventueel isolerende maatregelen kunt nemen.

Sinds 1 november 2023 is het weer mogelijk om een warmtebeeldscan te laten maken van uw huis. Met zo’n scan kunt u precies zien waar de meeste warmte verloren gaat en waar u eventueel isolerende maatregelen zou kunnen toepassen.

Scan alleen bij koude dagen

Let op: De scans kunnen alleen worden uitgevoerd bij koude dagen en geschikte weersomstandigheden. Hierdoor kan er een wachtlijst ontstaan en het even duren voordat u een afspraak heeft. Een van de energiecoaches neemt zo snel mogelijk contact op nadat een warmtebeeldscan is aangevraagd. 

Hoe werkt zo’n scan?

Een warmtebeeldcamera kan de warmte die elk oppervlak afgeeft, waarnemen en vastleggen. De opnames geven dan een indicatie van waar warmte verloren gaat. Wanneer u een afspraak maakt voor een scan met de warmtebeeldcamera, komt een van onze plaatselijke energiecoaches bij u langs en maakt een aantal opnames van de gevels en het dak van uw woning. Ze maken zowel binnen als buiten opnames en lichten deze mondeling toe. De opnames worden later ook in een rapportage naar u toegestuurd. 

Bouwjaren tot 1990

Heeft u belangstelling en is het bouwjaar van uw huis van vóór 1990, dan kunt u zich opgeven voor een warmtescan via het formulier op de website van Energiehuis Slim Wonen.

Voor het uitvoeren van een scan met de warmtebeeldcamera vragen wij een bedrag van € 10, dit is inclusief de rapportage die u later toegestuurd krijgt. U kunt het bedrag voldoen bij de aanvraag.

Tips?

Doe vooraf de Woning Quickscan of kom langs tijdens een inloopspreekuur van EnergieHuis Slim Wonen in ’t Kwartier in Asten. Inloopspreekuren zijn iedere 1e en 3e zaterdag van de maand van 10.30-12.30 uur.