• Home
  • Nieuws
  • Gemeente Asten bij Top 25 Gemeentedelers

Gemeente Asten bij Top 25 Gemeentedelers

Gemeentedelers is een landelijke competitie van het VNG waarin een succesvolle gemeentelijke aanpak gedeeld wordt op een landelijk podium.

De gemeente Asten heeft ook een inzending gestuurd en we zijn inmiddels doorgedrongen tot de Top 25 van de 68 ingediende voorstellen. Er volgt nu een tweede ronde die wij met enthousiasme en vertrouwen tegemoet gaan!

Het ingediende initiatief is onze samenwerking met het Varendonckcollege. Leerlingen die het vak Maatschappijwetenschappen hebben gekozen op HAVO 4 doen aan het eind van het schooljaar een onderzoek. De onderzoeken hebben altijd betrekking op onderwerpen uit onze toekomstagenda. Doel is leerlingen op een laagdrempelige manier meer bekend te maken met het werk van de gemeente en enthousiast te maken om mee te denken en praten over gemeentelijke onderwerpen. Dit alles onder de vlag van Vitale Democratie. 

Ter voorbereiding nodigen wij de leerlingen uit op het gemeentehuis voor een toelichting en een ontmoeting met diverse projectleiders. Daarnaast bezoeken we ook de school om kort uitleg te geven over wat de gemeente allemaal doet en proberen we leerlingen die nog vragen hebben voor hun onderzoek op weg te helpen. De leerlingen die de beste onderzoeksopdracht hebben uitgevoerd ontvangen een prijs uit handen van de burgemeester. 

Wordt vervolgd!