• Home
  • Nieuws
  • Mantelzorgcompliment - Vraag 'm nu aan!

Mantelzorgcompliment - Vraag 'm nu aan!

Bent u mantelzorger? Dan kunt u tot en met 1 november 2024 het Mantelzorgcompliment 2024 aanvragen. Dit is een (financiële) blijk van waardering voor de inzet die u als mantelzorger doet. Zorgvragers die in Asten wonen en hun mantelzorger, kunnen de aanvraag indienen. U vraagt het mantelzorgcompliment jaarlijks opnieuw aan.

Zorgt u voor iemand die in Asten woont? Dan kunt u een aanvraag indienen samen met diegene waar u voor zorgt. Mantelzorgers zijn personen die langdurig en onbetaald zorgen voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende persoon uit hun omgeving. Dit kan een partner, ouder of kind zijn, maar ook een ander familielid, vriend of kennis.

Financiële vergoeding

De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van het totaal aantal aanvragen dat binnenkomt bij de gemeente. De maximale waarde die per zorgvrager wordt uitgekeerd is € 100,=.  U krijgt deze in de vorm van een cadeaubon. 

Mantelzorger

U bent mantelzorger als u tenminste 8 uur per week en langer dan 3 maanden mantelzorg verleent en dit niet doet omdat het uw werk is of vanuit een Persoonsgebonden budget (PGB).

Aanvragen

De aanvraagtermijn voor het mantelzorgcompliment loopt tot 1 november 2024. U kunt het zelf rechtstreeks aanvragen via het digitale aanvraagformulier op de website, u kunt een printversie ophalen bij het gemeentehuis of het formulier achter in de mantelzorgfolder invullen. De folders vindt u bij het gemeentehuis of in ’t Kwartier, bij Sociaal Team Asten. 

Meer informatie

Voor meer informatie bel of mail naar het Klant Contact Centrum via tel. (0493) 671 212 of per e-mail kcc@asten.nl of het Sociaal Team Asten, via (0493) 671234 of per mail: sociaalteam@asten.nl