• Home
  • Nieuws
  • Speciaal voor schoolverlaters:  Training ChangeZ 

Speciaal voor schoolverlaters:  Training ChangeZ 

‘ChangeZ’, een training die samen met mensen uit het onderwijs is ontwikkeld.  

De overstap van basisschool naar middelbaar onderwijs is groot. Voor veel kinderen is het een spannende verandering. Daarom organiseren de Jongerenwerkers van Onis Welzijn vanaf juni weer ‘ChangeZ’, een training die samen met mensen uit het onderwijs is ontwikkeld.  

Spannende verandering

De overstap naar het middelbaar onderwijs is een belangrijke stap. En daarom soms spannend. Er speelt veel op de middelbare school: nieuwe vrienden maken, weerbaar zijn, maken en plannen van huiswerk, groepsdruk, weerstand bieden tegen alcohol, drugs, de verleiding van gamen en Social Media. Sommige kinderen kunnen daarbij wel wat steun of begeleiding gebruiken.

Leuk en informatief

Tijdens de acht bijeenkomsten van ChangeZ leren de kinderen omgaan met alle veranderingen. We zorgen ervoor dat ze beter kunnen omgaan met de obstakels die ze tegenkomen. En we leren ze vaardigheden in het maken van huiswerk. De kinderen kunnen zowel in de groep als apart met de Jongerenwerkers praten. De training bestaat bewust uit twee delen. Vier bijeenkomsten vóór de zomervakantie. En als de start op de middelbare school is gemaakt, zijn de vier laatste bijeenkomsten. Zodat de jongeren dat wat ze daadwerkelijk tegenkomen en ervaren kunnen bespreken. 

Acht bijeenkomsten

In totaal zijn er acht bijeenkomsten. Vier daarvan zijn vóór de zomervakantie, op 
5, 12, 19 en 26 juni. De laatste vier zijn na de vakantie, als de kinderen inmiddels gestart zijn op de nieuwe school.
Deelname is gratis, maximaal 15 kinderen per groep. Aanmelden kan via de agenda op de website van Onis Welzijn. Voor vragen staat Stan van Kampen, jongerenwerker Onis Welzijn, je graag te woord via tel. (0493) 44 12 31 (ook whatsapp).