• Home
  • Nieuws
  • Tienjarig bestaan Stichting Leergeld geen reden voor feestje

Tienjarig bestaan Stichting Leergeld geen reden voor feestje

Tien jaar geleden is de stichting Leergeld Asten-Someren opgericht om kinderen uit gezinnen met geldzorgen in Asten en Someren te helpen. Nu, 10 jaar later, zijn er nog steeds kinderen die wegens geldgebrek niet aan "het maatschappelijk verkeer" kunnen deelnemen.

Geen verjaardagsfeestje, geen sportclub, geen zwemles scouting of muziekles, geen fiets of digitale hulpmiddelen voor school en zo kunnen we nog wel even doorgaan.


Alle kinderen mogen meedoen

Stichting Leergeld probeert te voorkomen dat deze kinderen uit gezinnen met weinig financiële middelen worden uitgesloten. Wij willen alle kinderen mee laten doen aan buitenschoolse activiteiten zodat zij de kans hebben zich als kind te ontwikkelen. "Alle kinderen mogen meedoen, want nu meedoen is later meetellen" is dan niet voor niks ons motto.

Opgroeien in armoede

De politieke partijen hebben het nu veel over "bestaanszekerheid". Ongeveer 1 op de 11 kinderen in Nederland groeit in armoede op. Dagelijks moet er gekozen worden uit dingen die allemaal noodzakelijk zijn en dagelijks worden kinderen geconfronteerd met geldgebrek. 1 op de 11 kinderen landelijk wil zeggen dat in Asten en Someren samen gemiddeld ruim 600 kinderen min of meer buitengesloten worden of zich buitengesloten voelen. Voor de beeldvorming: Dat zijn 20 schoolklassen! Hier in Asten en Someren.

Stichting Leergeld

U kent Stichting Leergeld misschien van de fietsenactie van juni jl. Wij informeren u graag met enige regelmaat wat het voor de kinderen en hun gezinnen nou eigenlijk wil zeggen om in zo'n weinig rooskleurige financiële situatie te moeten leven. En wat Stichting Leergeld daarin met hulp van de sponsoren kan betekenen. Op dit moment kunnen zij zo'n 315 kinderen uit 135 gezinnen ondersteunen, die andere 300 kinderen willen zij ook graag nog ontmoeten. 

Neem contact op

Aan de hand van anonieme voorbeelden die onze vrijwilligers bij gezinnen aantreffen willen wij u graag een beeld geven van wat er ook in Asten en Someren leeft en wat onze mogelijkheden daarin zijn. Wellicht kent u een gezin dat ook voor onze ondersteuning in aanmerking zou kunnen komen, wijs hen dan op dit artikel. Of, wellicht zit uzelf in een soortgelijke situatie, neem dan vooral contact op. Stichting Leergeld is te bereiken via info@leergeld-asten-someren.nl.