• Home
  • Nieuws
  • Uitnodiging - Praat mee over het straatbeeld in ons centrum

Uitnodiging - Praat mee over het straatbeeld in ons centrum

Binnen het centrum van Asten verwachten we komende jaren diverse ontwikkelingen op bouwgebied. Hierbij zullen verschillende panden her- en verbouwd worden waardoor het centrum van Asten op sommige plekken een heel ander uiterlijk zal krijgen dan nu het geval is.

 

We gaan aan de slag met een beeldkwaliteitsplan

Om te zorgen dat Asten wel Asten blijft, willen we een beeldkwaliteitsplan voor het centrum van Asten opstellen. In dit plan zal worden beschreven wat qua (ver)bouwen is toegestaan. Hiermee hebben we als gemeente kaders om plannen aan te toetsen. Zo geeft het beeldkwaliteitsplan duidelijkheid over bijvoorbeeld de maximaal gewenste bouwhoogte en ook wat mag is qua straatbeeld.

Praat u mee?

Voor het opstellen van een beeldkwaliteitsplan hebben we Bureau Wissing ingeschakeld. Dit plan kan echter niet tot stand komen zonder inbreng van onze inwoners en belanghebbenden. We nodigen u daarom van harte uit om mee te praten over het uiterlijk van gebouwen in ons centrum. Dit doen we in een tweetal sessies. De eerste sessie is op  woensdagavond 15 mei. De tweede sessie op 19 juni. Iedereen die zich betrokken voelt bij het centrum van Asten is welkom.

Twee sessies

Tijdens de eerste sessie gaat bureau Wissing met u in gesprek over de plus- en minpunten van het bestaande centrum en de kansen voor de toekomst. Wat is belangrijk om te behouden en waar moet het juist anders? Wat is mooi en wat lelijk en waarom? De eerste sessie op 15 mei is vooral bedoeld om kennis op te halen. Tijdens de tweede sessie van 19 juni zullen we samen met bureau Wissing verder ingaan op de uitkomsten van de eerste sessie en worden verschillende keuzes voorgelegd.

Aanmelden

Bent u erbij? Vooraf aanmelden is niet verplicht, maar wel fijn voor de organisatie. Zo kunnen we beter inschatten op hoeveel mensen we kunnen rekenen. Het is voor ons ook waardevol wanneer u aangeeft in welke hoedanigheid u de sessies bezoekt (als inwoner, raadslid, centrummanagement etc.). Graag tot dan!

AANMELDEN

Informatie interactieve sessies

  • Woensdag 15 mei 2024
  • Woensdag 19 juni 2024
  • Tijd: 19.00 - 22.30 uur
  • Locatie: 't Kwartier, zaal B, Kerkstraat 10, 5721 GV Asten