• Home
  • Nieuws
  • Werkzaamheden in de Polderse en Schietbaanse bossen

Werkzaamheden in de Polderse en Schietbaanse bossen

Sinds september van dit jaar zijn we bezig met werkzaamheden in delen van de Polderse en Schietbaanse bossen. Deze werkzaamheden liggen in lijn met de omvorming van de Dennendijkse Bossen. We doen dit voor de veiligheid en om de bossen weerbaarder en afwisselender te maken. Zo verwijderen we bomen die gevaarlijk zijn en markeren we bomen die moeten plaatsmaken voor andere boomsoorten. Binnenkort starten we met de houtoogst. De gemarkeerde bomen worden dan geveld en uitgereden met bosbouwmachines. Deze machines rijden ook op de paden.

600 nieuwe bomen
Voor maart 2024 gaan we in zowel de Polderse Bossen als de Schietbaanse bossen zo’n 600 nieuwe bomen planten. Door de nieuwe aanplant creëren we weerbare bossen met meer variatie en proberen we aan zoveel mogelijk diersoorten voedsel en onderdak te bieden.

Tijdelijk afgesloten paden
Tijdens de werkzaamheden kunt u het bosgebied blijven bezoeken. Voor uw eigen veiligheid vragen wij u wel voldoende afstand te houden. Daarnaast kunnen paden tijdelijk afgesloten of minder goed toegankelijk zijn. Na afloop van de werkzaamheden worden alle paden weer vrijgegeven en indien nodig hersteld. In de periode dat men in het bos werkt, hangen op verschillende plekken informatiebordjes met meer informatie over de werkzaamheden. Naar verwachting zijn de werkzaamheden rond maart 2024 afgerond. Bij vragen kunt u contact opnemen met Bosgroep Zuid Nederland, telefoonnummer: 040-3034955