Heusden-Oost fase 3

Heusden-Oost fase 3 vormt de afronding van het nieuwbouwplan Heusden-Oost. Het plan biedt ruimte voor 67 woningen, bestaande uit een mix van patiowoningen, tweekappers, rijwoningen en vrijstaande woningen.

Fase 3 sluit aan op de eerdere fasen van Heusden-Oost en vormt tevens de afronding van deze wijk. Het plan is groen van opzet, met een centraal gelegen groenzone die onder andere gebruikt kan worden voor speel- en verblijfsvoorzieningen.   
In het kader van duurzaamheid zal Heusden-Oost fase 3 volledig aardgasvrij worden. De realisatie van het plan Heusden-Oost fase 3 wordt verwacht in de periode 2022-2025.

Welstandsvrij bouwen: De woningen in Heusden-Oost mogen welstandsvrij gebouwd worden. Alleen de regels vanuit het bestemmingsplan zijn van toepassing.

Inschrijven voor een kavel gesloten

Er worden 14 bouwkavels uitgegeven:

  • 8 kavels voor vrijstaande woningen, oppervlakte van ongeveer 400 m2 tot 650 m2.
  • 6 kavels voor twee-onder-een-kap-woningen, oppervlakte van ongeveer 270 m2 tot 340 m2

De kavels worden door loting uitgegeven. De inschrijvingsperiode is inmiddels gesloten. 

Loting

Op 6 oktober om 18:00 uur vindt de loting plaats in het gemeentehuis. Inschrijvers en hun eventuele partner worden hiervoor uitgenodigd per mail.

Tekeningen en uitgifteprotocol

Planning

Wij streven ernaar de voorbereidingen voor het plangebied Heusden-Oost fase 3 volgens onderstaande planning te realiseren. Indien de planning wijzigt of wanneer er meer gedetailleerde informatie beschikbaar is, passen wij dit aan in onderstaand overzicht.

Start bouwrijp maken

Vierde kwartaal 2022

Uitgifte kavels

Vierde kwartaal 2022

Afronding bouwrijp maken

Tweede kwartaal 2023

Start bouw woningen

Tweede kwartaal 2023

Bekijk ook

  • Het college heeft onlangs de straatnamen in Heusden-Oost fase 3 vastgesteld. Er worden geen nieuwe straatnamen toegevoegd. De straten in Heusden-Oost fase 2 lopen door in Heusden-Oost fase 3.
    • Zie plattegrond in de fotogalerij.
  • De gemeenteraad heeft het plangebied Heusden-Oost fase 3 aangewezen als welstandsvrij gebied, wat bij de vormgeving van woningen veel vrijheid biedt.

Op de hoogte blijven?

Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief over Heusden-Oost fase 3.