Raadslid in de Spotlights!

Iedere maand stelt een raadslid zich kort aan u voor. Dit keer de beurt aan Paul Bakens van Algemeen Belang

Iedere maand stelt een raadslid zich kort aan u voor. Zo weet u wie uw raadsleden zijn, wat hun drijfveren zijn en wat ze willen bereiken voor u. Maar ook wie de mens achter het door u gekozen raadslid is. Deze raadsperiode loopt tot de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2026.
Deze week is het de beurt aan Paul Bakens van Algemeen Belang

Wat wil je kort over jezelf kwijt?

Ik ben een geboren en getogen Astenaar, bijna 40 jaar getrouwd, 2 zonen samenwonend met hun echtgenote en mijn 5 kleinkinderen in Heusden. Iedere dag geniet ik van ons mooie dorp, het bruisend verenigingsleven en de omliggende natuur.

Waarom ben je politiek actief geworden?

Politiek heeft mij altijd al geïnteresseerd om hier voor de gemeenschap een bijdrage aan te leveren met de intentie om het dorpskarakter hoog in het vaandel te houden. Vroeger zat mijn oom, welke dezelfde naam droeg als ik, 20 jaar in de raad van Asten, tevens was zijn zoon Johan ook jaren actief als raadslid binnen de gemeenteraad en wethouder in het college van B & W. Dit heeft destijds mijn belangstelling gewekt om mij ook zelf in te zetten voor ons dorp.

Wat zijn jouw 3 speerpunten?

Altijd moeilijk om hier de juiste antwoorden op te geven daar het algemeen belang wat men dient meer speerpunten bevat en men steeds moet bekijken welke men kan bewerkstelligen door hiervoor een meerderheid te vinden in de raad. Echter belangrijk blijft dat men een gemeente is waar men graag woont, goed kan vertoeven en ontspannen en waar het bedrijfsleven zich op een goede manier kan presenteren in en buiten Asten. Een buitengebied waar de agrarische land- en tuinbouwsector voldoende steun krijgt om zich verder te ontplooien en men hier niet teveel blokkades moet opwerpen, ook provinciaal en landelijk niet. Ook ruimte en extra impulsen geven aan de toeristische sector is een pré voor onze kerkdorpen om een levendig dorp te blijven.

Wat vind je leuk en wat minder leuk aan het raadswerk?

Minder leuk zijn weinig dingen die ik kan bedenken, anders moet je er niet aan beginnen. Men zou natuurlijk kunnen zeggen dat er altijd verschillende meningen en gedachten zijn over het raadswerk en men goed tegen kritiek moet kunnen over wat men doet, maar je doet het vanuit je optimisme om Asten verder te helpen en niet voor jezelf. Het leuke is dat je veel contacten hebt met allerlei instanties, verenigingen, ondernemers etc. oftewel de gemeenschap waarvoor je je wilt inzetten om zoveel mogelijk wensen die men heeft proberen te verwezenlijken. 

Wat wil je nog kwijt aan de inwoners van de gemeente Asten?

Kritiek leveren op wie dan ook mag en staat je vrij, over welk onderwerp dan ook. Maar een oproep aan alle stemgerechtigden voor de raadsverkiezingen van 2026, ga stemmen! Maak een keuze voor welke partij dan ook maar laat je stem niet verloren gaan. Uiteindelijk moeten we het allemaal samen doen om Asten met zijn kerkdorpen een goede toekomst te bieden en dat doen we niet alleen maar om vanaf de zijlijn te roepen maar mee te doen aan de wedstrijd!    

Volgende maand in de spotlights:
René van Dijk van Samen voor Asten