• Home
  • Nieuws
  • Rijbewijs voortaan ook verlengen via RDW

Rijbewijs voortaan ook verlengen via RDW

Vanaf nu kunt u uw rijbewijs rechtstreeks verlengen bij de Rijksdienst Wegverkeer (RDW). Dat betekent dat u niet eerst meer naar het gemeentehuis hoeft voor het doen van een aanvraag. U kunt dit direct regelen bij de fotograaf waar u uw nieuwe pasfoto laat maken. U hoeft dan dus alleen nog maar naar het gemeentehuis te komen om uw rijbewijs op te halen. Dat kan al na 2 werkdagen.

Hoe werkt het?

U gaat met uw huidige rijbewijs naar een van de erkende fotografen in Asten. Dit zijn Primera in winkelcentrum Midas en Expert. Daar zet u uw handtekening die gebruikt wordt op uw nieuwe rijbewijs. Nadat de fotograaf de pasfoto en handtekening verstuurd heeft, ontvangt u een e-mail van de RDW. Via de link in de e-mail, logt u in met uw DigiD, verlengt uw rijbewijs en rekent af met iDEAL. U ontvangt daarna een e-mail als uw rijbewijs klaarligt bij het gemeentehuis. Meestal is dit na 2 werkdagen. Voor het ophalen van uw rijbewijs hoeft u geen afspraak te maken maar alleen het oude rijbewijs mee te nemen.
Komt u liever naar het gemeentehuis om uw rijbewijs te verlengen? Dat kan ook nog steeds. Maakt u hiervoor een afspraak.  

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de pagina Rijbewijs.