Identiteitskaart

Een identiteitskaart aanvragen of vernieuwen kan alleen persoonlijk en op afspraak in het gemeentehuis. Na zes werkdagen kunt u de kaart persoonlijk en zonder afspraak bij de balie ophalen.

Kosten

ProductPrijs 2023
Identiteitskaart tot en met 17 jaar (5 jaar geldig)€   37,95
Identiteitskaart vanaf 18 jaar (10 jaar geldig)€   70,35
Spoedaanvraag tot en met 17 jaar€   90,95
Spoedaanvraag vanaf 18 jaar€ 123,35

Voor kinderen

Bij het aanvragen of vernieuwen van een identiteitskaart moet het kind persoonlijk aanwezig zijn. 
Ook bij het ophalen is het kind persoonlijk aanwezig. Hiervoor hoeft u geen afspraak te maken. 

LET OP: Personen jonger dan 12 jaar die een ID-kaart aanvragen (aan de balie of met hun eigen DigiD), hebben toestemming nodig van (beide) ouder(s) / gezaghouder(s)

Kwijt of gestolen

Is uw identiteitskaart kwijt, gestolen of heeft u een vermoeden van identiteitsfraude? Doe dan aangifte bij de gemeente, ook als u geen nieuwe identiteitskaart wilt aanvragen.
Dit kan online of bij de aanvraag aan de balie.

Spoedaanvraag

Heeft u uw identiteitskaart snel nodig? Vraag de identiteitskaart vóór 12.30 uur aan, dan kun u het de volgende werkdag ophalen.
Voor een spoedaanvraag betaalt u extra kosten.

Reizen met kinderen

Als minderjarige kinderen naar het buitenland reizen, moeten ze altijd een eigen paspoort of identiteitskaart bij zich hebben.

Reist u met uw kinderen naar het buitenland en hebben zij een andere achternaam? Dan kan dit problemen opleveren bij de paspoortcontrole op het vliegveld. U heeft een bewijs nodig dat u de vader of moeder bent of het ouderlijk gezag hebt. Neem dan het formulier voor reizen met minderjarige kinderen mee. Er is ook een Engelstalig formulier beschikbaar.

U kunt daarnaast een speciaal uittreksel voor het gezag opvragen bij de gemeente. Neem dan contact op met het Klant Contact Centrum.

Bekijk ook