Projecten

Lopende projecten

 • Waardebon voor energiebesparende producten in Asten
  De gemeente Asten heeft een subsidiebedrag ontvangen om inwoners te helpen met het besparen van energie. Huiseigenaren ontvangen in de eerste week van juli een waardebon van € 70,- om kleine energiebesparende producten te kopen. Bijvoorbeeld voor de aanschaf van radiatorfolie, een waterbesparende douchekop, LEDlampen of tochtstrips. Met deze producten verlaagt u direct uw energierekening en verhoogt u het comfort in huis. 
  Huurders hebben de waardebon al in januari ontvangen. Huiseigenaren krijgen de bon rond 7 juli in de brievenbus en kunnen deze vanaf maandag 11 juli om 12:00 uur verzilveren. De waardebon besteedt u online via www.winstuitjewoning.nl/asten of wisselt u in bij een van onze lokale bouwmarkten: HUBO Asten of Kluswijs Asten-Heusden. 

   

Afgeronde projecten

 • Logtenstraat
  De Logtenstraat ter hoogte van de Prins Bernhardstraat is een gevoelige locatie voor wateroverlast. Dat lossen we op door een regenwaterriool aan te leggen in de Logtenstraat. Ook zorgen we er voor dat het teveel aan water kan afstromen naar het Burgemeester Ploegmakerspark. Het Burgemeester Rutteplein en de Burgemeester Wijnenstraat houden we zo ook droog. We leggen de nieuwe riolering bovendien dieper dan de oude. Hierdoor hebben we het rioolgemaal nabij de Tuinstraat niet meer nodig en besparen we energie.
 • Gemeentelijke gebouwen naar energielabel B
  Het gemeentehuis en sporthal De Schop zijn van energielabel D naar B gegaan door het toepassen van LED-verlichting en door het vervangen van de verwarmingssystemen.Bouw eerste 0-op-de-meter huurhuizen door BOW: De gemeente heeft woningbouwcorporatie Bergopwaarts gesponsord bij het bouwen van de eerste o-op-de-meter woningen in Asten.

Ideeën

Voor het programma Klimaatbestendig en energieneutraal Asten zijn momenteel geen projecten die zich in de idee-fase bevinden.

Op deze pagina