Oplaadpalen elektrische auto's

Waar moeten laadpalen komen?

In de komende jaren gaan we meer laadpalen plaatsen in de openbare ruimte. Tot en met 5 juli gaan we inventariseren waar deze laadpalen zouden moeten komen. Hiermee wil de gemeente inspelen op de groeiende vraag naar elektrisch laden.

Om te bepalen waar de locaties moeten komen, hebben we een plankaart (maptionnaire) laten ontwikkelen. Hierop staan mogelijke locaties voor laadpalen aangegeven. Graag willen we van u weten of dit geschikte locaties zijn of dat u eventueel betere suggesties hebt.

Geef uw mening via deze link of via de gele knop hieronder:

Liever niet digitaal?

U kunt de plankaart ook in uitgeprinte versie inzien in de hal van het gemeentehuis en daar uw reactie achterlaten. Reageren kan tot en met 5 juli. Na deze periode bekijkt de gemeente alle reacties en waar nodig, passen we locaties van de laadpalen aan. Vervolgens stelt de gemeente een verkeersbesluit op dat zes weken ter inzage wordt gelegd. Nadat het verkeersbesluit definitief is vastgesteld gaan we over tot de plaatsing van de laadpalen.

Zelf een laadpaal aanvragen

Heeft u een elektrische auto, maar geen mogelijkheid om op eigen terrein op te laden? Dan kunt u een aanvraag doen voor het plaatsen van een laadpaal in de openbare ruimte. De laadpaal is bedoeld voor publiek gebruik. Er kunnen dus meerdere personen gebruik maken van de laadpaal.

U kunt een openbaar oplaadpunt aanvragen als u woont of werkt in de gemeente Asten en u geen mogelijkheid heeft op eigen terrein te laden. De gemeente heeft een lopend contract met 3 verschillende partijen. U mag zelf kiezen bij welke partij(en) u een offerte opvraagt: PARKnCHARGECityCharging en Opcharge. U kunt bij ieder van hen een aanvraag indienen. Zij handelen voor u de verdere aanvraag bij de gemeente af.

Om een openbare laadpaal te kunnen gebruiken, heeft u ook een laadpas nodig. Omdat er nog veel onduidelijkheid is over de verschillende laadpassen en bijbehorende tarieven bestaat er een onafhankelijk overzicht voor de verschillende laadpassen: laadpaswijzer. In dit overzicht vindt u alle belangrijke kenmerken en up-to-date tarieven van de verschillende laadpassen. De prijs voor het laden van een accu kan per laadpas enorm verschillen.