Oplaadpalen elektrische auto's

Zelf een laadpaal aanvragen

Heeft u een elektrische auto, maar geen mogelijkheid om op eigen terrein op te laden? Dan kunt u een aanvraag doen voor het plaatsen van een laadpaal in de openbare ruimte. De laadpaal is bedoeld voor publiek gebruik. Er kunnen dus meerdere personen gebruik maken van de laadpaal.

U kunt een openbaar oplaadpunt aanvragen als u woont of werkt in de gemeente Asten en u geen mogelijkheid heeft op eigen terrein te laden. De gemeente heeft een lopend contract met 3 verschillende partijen. U mag zelf kiezen bij welke partij(en) u een offerte opvraagt: Park&ChargeCityCharging en Opcharge. U kunt bij ieder van hen een aanvraag indienen. Zij handelen voor u de verdere aanvraag bij de gemeente af.

Om een openbare laadpaal te kunnen gebruiken, heeft u ook een laadpas nodig. Omdat er nog veel onduidelijkheid is over de verschillende laadpassen en bijbehorende tarieven bestaat er een onafhankelijk overzicht voor de verschillende laadpassen: laadpaswijzer. In dit overzicht vindt u alle belangrijke kenmerken en up-to-date tarieven van de verschillende laadpassen. De prijs voor het laden van een accu kan per laadpas enorm verschillen.