Starten kinderopvang of gastouder

Alle geregistreerde kindercentra, buitenschoolse opvang (bso's), gastouders en gastouderbureaus in Asten staan in het Landelijk Register Kinderopvang (LRK).
Is uw opvang ingeschreven in LRK, dan kunt u kinderopvangtoeslag vragen bij de Belastingdienst. Meer informatie op de website van de Belastingdienst.

Gastouder worden

  • Als u zelf gastouder wil worden, neem dan contact op met een gastouderbureau.
  • Kosten voor het in behandeling nemen van een aanvraag voor opname in het LRK voor gastouders (via gastouderbureau) is € 609,90.

Aanmelden kindercentrum, buitenschoolse opvang of gastouderbureau

  • Voor het aanmelden van uw kindercentrum, buitenschoolse opvang of gastouderbureau bij het LRK, vult u het aanvraagformulier in. Dit stuurt u dan naar de gemeente Asten.
  • Iedereen die woont of werkt op een plek waar kinderen worden opgevangen, moet zich inschrijven in het personenregister kinderopvang. In dit register staan de persoonsgegevens van alle werkenden in de kinderopvang die een verklaring omtrent het gedrag (VOG) moeten hebben. Met de gegevens in het personenregister worden medewerkers in de kinderopvang continu gescreend.
  • Kosten voor het in behandeling nemen van een aanvraag voor opname in het LRK voor kinderopvang, buitenschoolse opvang en gastouderbureau is € 1.054,75.

Wijzigingen LRK

U bent verplicht als eigenaar van een voorziening om wijzigingen in het LRK door te geven aan de gemeente.

Bekijk ook