Binnensportaccommodatie

Gemeente Asten vindt bruisende aantrekkelijke kernen belangrijk met kansen voor het verenigingsleven en onderwijs. Daar horen goede maatschappelijke voorzieningen bij zoals Sportcomplex De Schop en gymzalen.

Op dit moment zijn de accommodaties in de kern Asten verouderd. In combinatie met het feit dat we een sociale, gezonde gemeente willen zijn met aandacht voor gezondheid, vitaliteit en kansen voor iedereen, gaan we hiermee aan de slag. We onderzoeken hoe we de binnensportaccommodaties voor de toekomst gaan opzetten. Dit gaan we samen doen met gebruikers en andere belanghebbenden.

Wethouder Janine Spoor gaf hierover al een toelichting/update in ons Tv-programma AstenNu, van oktober 2023 en In ons Tv-Programma AstenNu van 21 maart 2023.
Lees meer in de bestuursopdracht (Lees voor)(pdf, 0.2 MB)  die door de gemeenteraad op 4 april 2023 is vastgesteld.

Aftrapbijeenkomst

Tijdens de aftrapbijeenkomst op maandag 18 december 2023, informeren we u graag over hoe we aan de slag gaan, wat de planning wordt en wanneer we u graag terugzien voor de rondetafelgesprekken. Uw mening is voor ons namelijk erg belangrijk. Alleen samen komen we tot binnensportfaciliteiten die voldoen aan de behoeften van onder meer de (toekomstige) gebruikers. U bent van harte welkom van 19.00 tot 21.00 uur in de Kantine van Sportcomplex De schop. Meld u aan dan zorgen wij dat de koffie klaarstaat! 

Op de hoogte blijven?

Laat dan hier uw gegevens achter zodat wij u via de digitale nieuwsbrief kunnen informeren over de voortgang van het project en belangrijke data. 
(Geef alstublieft even aan dat het gaat om de nieuwsbrief over 'Binnensport'). 

Enquète

Graag horen we uw mening. Vul hier de vragenlijst in over uw wensen en behoeften als het gaat om binnensporten. 

Planning

Dit hele traject vraagt om een zorgvuldige en intensieve aanpak. De planning ziet er als volgt uit: 

Vooronderzoek

2023/2024
Het vooronderzoek bestaat uit een inventarisatie van de technische staat van de huidige locaties, marktonderzoek naar trends & ontwikkelingen, het ophalen van behoeften van inwoners, het bekijken van prijzen en de bezetting van de accommodaties.

Analyse

2024

Toetsingscriteria

2024

Scenariokeuze

2024/2025

Ontwerp/aanbesteding

2e kwartaal 2026

Bouw/sloop

2026/2027

Website Sportcomplex De Schop

Bezoek de website van Sportcomplex De Schop.