Centrumontwikkeling

Waar gaat het om?

De (winkel)voorzieningen staan net als in andere dorpscentra in Nederland ook in Asten onder druk. Consumenten kopen vaker online en binnen de detailhandel groeit de online omzet sterker dan de winkelomzet. Steeds meer winkels hebben naast een fysieke winkel ook een online verkoop.
Mensen worden steeds mobieler en zoeken meer belevingswaarde bij het winkelen. Cultuurhistorie is aantrekkelijk voor bezoekers van dorpscentra. Er is een groeiende behoefte aan bruisende plaatsen waar mensen verblijven, naast hun huis en werk. Zzp’ers, klein ambachtelijk werk, kinderopvang, wonen boven winkels, cultuur en sport horen daarbij.

Wat willen we bereiken?

Levendige dorpscentra met ruimte voor ontmoeting in een gemoedelijke sfeer zijn belangrijk voor de vitaliteit en aantrekkelijkheid van onze kernen. Wij werken aan een centrum in Asten dat uitnodigend is voor inwoners en bezoekers. We sluiten aan bij onze kernkwaliteiten van natuur en voedselproductie. Beleven en genieten staan centraal.
Het centrum is de plek voor ontmoeten, eten en drinken en ook werken. De sfeer wordt bepaald door kleinschalige diensten en ambachtelijk werk. Een bruisend centrum is een belangrijke troef in het binden van jongeren en jonge gezinnen. We ontwikkelen in het centrum passende woningen en voorzieningen.